Dobojska policija spriječila hakere da presretnu transakciju 146.733,13 KM

​DOBOJ – Brzom reakcijom dobojske policije spriječena je prevara prilikom transakcije novca jednog privrednog društva iz Doboja za 146.733,13 KM.

Naime, Policijskoj upravi Doboj, 25.05.2023. godine, prijavljeno je da je presretnuta imejl korespondencija između privrednog društva iz Doboja i jednog privrednog društva iz Republike Slovenije. 

„Izvršenim provjerama policijski službenici su utvrdili da se radi o prevari te da je prilikom komunikacije između navedenih izmijenjen broj žiro računa i broj svift koda, pri čemu je privrednom društvu u Doboju pričinjena materijalna šteta u iznosu od 146.733,13 KM“, navode iz PU Doboj.

Dodaju da je blagovremeno uočenom greškom od strane radnika i brzom reakcijom policijskih službenika spriječena realizacija transakcije novca sa privatnog računa otvorenog kod jedne banke u Londonu, nakon čega je sav uplaćeni iznos vraćen na račun privrednog društva iz Doboja. 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela kompjuterska prevara u pokušaju.

Izvor: nezavisne.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.