Đorđe Lukić osvojio direktan plasman na prvenstvo SVIJETA i EVROPE U ŠAHU

U periodu od 25-28. maja 2023. godine u Dvorovima kod Bijeljine održano je 23. Kadetsko i omladinsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u organizaciji Šahovske unije Bosne i Hercegovine i Šahovskog saveza Republike Srpske. Na navedenom prvenstvu učestvovalo je 140 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

rpt

Đorđe Lukić (11) iz Doboja, član šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“ Bijeljina, učenik VI razreda Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžič“ Doboj, osvojio direktan plasman na prvenstvo SVIJETA i EVROPE, nakon što je stekao titulu vicešampiona Bosne i Hercegovine u šahu na navedenom prvenstvu.

Državno prvenstvo BiH se igralo u hotelu „Sveti Stefan“ u Dvorovima kod Bijeljine sa tempom igre 60 minuta po igraču (standard šah), po sistemu Berger.

Đorđe Lukić je nastupao u grupi takmičara do 12 godina (M12) gdje je osvojio drugo mjesto u konkurenciji od 10 takmičara koji su na prvenstvima Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i Herceg Bosne osvojili prva tri mjesta. Odigrao je 9 partija gdje je ostvario odličan rezultat 7/9, čime je stekao titulu vicešampiona Bosne i Hercegovine.

Pravdu na navedenom prvenstvu su dijelili glavni sudija IA Vlado Stojanović ispred Šahovskog saveza Republike Srpske, sudije NA Ivo Petrović i Stanko Đurčić ispred Šahovskog saveza Herceg Bosne, dok je direktor turnira bio predsjednik Šahovskog saveza Republike Srpske Aleksandar Kovač.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.