CHP: Ne može im niko ništa, jači su od države

Saopštenje za javnost Centra za humanu politiku, prenosimo u cjelosti.

NE MOŽE IM NIKO NIŠTA, JAČI SU OD DRŽAVE

Nastavljeno nezakonito nasipanje i gradnja u koritu Bosne,  

koga briga za ugroženost od poplave, utopljene i ogromnu štetu  

Centar za humanu politiku podnio je prijave republičkoj vodnoj inspekciji i tužilaštvu na osnovu obavještenja  dobijenog od aktivista iz grupe Ponoviće se maj 2014. godine da firma Đurković iz Doboja izvodi zakonom zabranjene radove nasipanja velikog i malog korita Bosne kojom se nastavlja povećano ugrožavanje od poplava.

Republička vodna inspekcija je u julu ove godine zabranila nasipanje i naložila uklanjanje nasutog materijala firmi Đurković koja to očigledno ignoriše, a isto se ponaša i firma Limunkop kojoj su vodna i građevinska inspekcija naložile uklanjanje izgrađenih obekata i nasutog materijala. Uzurpatori javnog vodnog dobra očekuju od dobojskog uzurpatora vlasti da će izmjenama regulacionih planova i projekta uređenja korita Bosne, kao  i nečinjenjem Voda Srpske, inspekcije i tužilaštva, legalizovati izgrađene nasipe i objekte na vodnom zemljištu.  

Uzurpatoru dobojske vlasti sudi se zbog izazivanja opšte opasnosti  i masovnog ubistva 11 Dobojlija u poplavi 2014. godine. Umjesto kajanja, zaslužene višegodišnje zatvorske kazne i zabrane vršenja javnih funkcija, uzurpator dobojske vlasti nada se oslobađajućoj ili presudi sa simboličnom kaznom i nastavlja da izaziva opštu opasnost na način da podržava, podstiče i omogućava nasipanje i gradnju na vodnom zemljištu, pretvara vodno u građevinsko zemljište, opstruiše realizaciju projekta uređenja korita Bosne i obećava uzurpatorima javnog vodnog dobra legalizaciju izgrađenih nasipa i objekata.  

Predsjednik centra, Momir Dejanović

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.