U Vukosavlju partije se odrekle para u korist siromašnih

Prestavnici osam političkih partija u opštini Vukosavlje odlučili da celi grant u Budžetu opštine utroše na pomoć porodicama koje se nalaze u teško socijalnom i materijalnom položaju

Vukosavlje, 06.03.2019. – Prestavnici osam političkih partija čijih 15 odbornika čine Skupštinu opštine Vukosavlje, odlučili su se na human gest. Doneli su odluku da celi grant u Budžetu opštine namenjen za rad političkih partija u iznosu od 5 hiljada maraka utroše na pomoć porodicama koje se nalaze u teško socijalnom i materijalnom položaju. Pomoć je danas usrećila pet siromašnih porodica.

Jedna od njih je petočlana porodica Mirsada Klinčevića iz Modričkog Luga koja jedva sastavlja kraj sa krajem. Dodatni problem mu je teško bolesni pedesetogodišnji brat Jusuf o kome Mirsad mora da se brine. Dobili su kućneaparate.

Pročitajte još: VUKOSAVLjE: Kada idu da daju krv, kao da idu na slavu

– Svaka pomoć je dobro došla. Ne radim nigde, sakupljam otpad i od toga preživljavamo.Teško mogu sam da brinem oko brata, para nemamo za lekova, Ne možemo mu ništa pomoći, šta ću takav je kakav je, ali je moj brat – kaže Mirsad.

Drago Blagojević izbeglica iz Zavidovića novo ognjište svio je u selu Jezero. Iz humanitarne pomoći ranije je dobio montažnu kuću ali se ipak odlučio da sa decom pravi novu kuću. Dobio je danas građevinski materijal „do pod ploču“ kako kaže.

– Ovo valja, pravo valja, ja sam kuću morao početi sam, izlio sam temelje. Ovo mi može biti za pod ploču, a šta ću dalje. Molim državu da mi i dalje pomogne. I ovu kućicu mi je dala Holandija pomogla preko dece – kuka Drago.

 

Odbornici Skupštine opšine Vuksavlje bili su složni, načinili su nesvakidašnji potez. Odrekli su se svojih privilegija u korist onih kojima taj novac najviše treba.

Pročitajte još: Usvojen budžet za Vukosavlje

– Grant koji je bio namenjen političkim partijama u Budžetu preusmeren je za pomoć socijalno ugroženim porodicama, Pomoć se sastoji u kućanskim aparatima, građevinskom materijalu, nekim porodicama su plaćeni računi za struju, plaćali smo i troškove sahrane.To su raznovrsni vidovi pomoći i to ćemo činit i dalje – poručio Dejan Jović zamenik načelnika opštine Vukosavlje.

 

Pet hiljada marka nisu neke pare ali su one usrećile pet porodica. Opština Vukosavlje je mala opština ali je iz nje poslana velika poruka da nije teško biti human.

Izvor: novosti.rs   Autor: Vid Blagojević

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.