Učenicima u Srpskoj dozvoljene proslave mature i ekskurzije

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske saopštilo je da je obavijestilo sve osnovne i srednje škole u Srpskoj da u narednom periodu mogu da planiraju sve aktivnosti koje se odnose na organizaciju škole u prirodi, izleta, ekskurzija te proslava maturskih večeri, a na osnovu mišljenja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

-Ovakvo mišljenje Instituta zasnovano je na trenutno poboljšanoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, uz napomenu da je prilikom organizacije ovih aktivnosti potrebno primjenjivati sve preporučene higijensko-epidemiološke mjere, radi smanjivanja mogućnosti zaražavanja učenika i nastavnog osoblja prilikom njihove realizacije – naveli su iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ujedno, kako su dodali, škole trebaju da imaju plan i utvrđene mjere koje je potrebno preduzeti u slučaju da se kod učenika ili nastavnika utvrdi prisustvo virusa korona tokom realizacije ovih aktivnosti.

-Iz Instituta za javno zdravstvo RS napominju da ukoliko bi došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u narednim mjesecima, tokom realizacije navedenih aktivnosti,  moguće je ponovno razmatrati rizik njihove realizacije. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske takođe je obavijestilo ustanove kulture Republike Srpske da, prema mišljenju Instituta, mogu organizovati programske aktivnosti uz puni kapacitet publike, a uz pridržavanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera – navodi se u saopštenju.

Izvor: glassrpske.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.