TIJANA JE IZMISLILA NOVI BIZNIS JER OVO JE JEDNA OD NAJTRAŽENIJIH USLUGA: Radi svakog dana od 9 do 22, bez najave i zakazivanja!

Šta kad se dogode neplanirane situacije, kad morate hitno kod lekara na pregled, u opštinu, poštu, banku na sat-dva a malo dete nemate kome da ostavite a ne možete da ga povedete u gužvu, pogotovo ne u vreme korone kad zaraza vreba

BEOGRAD – Jedna od najtraženijih usluga u Beogradu je čuvanje dece.

Umesto nezamenjivog takozvanog baka servisa, novost su čuvaonice – mesta gde možete ostaviti decu na čuvanje svakoga dana, bez zakazivanja i bez mesečnog upisa.

Pronaći osobu od poverenja, nekoga koga će dete da prihvati i da se sve to uklapi u porodični budžet nije nimalo lako. Roditelji uglavnom biraju bebisiterke po preporuci, međutim najteže je kada se dogode neplanirane situacije. Kako su i sami imali sličnih problema, Tijana i njena porodica otvorili su čuvaonicu i tako, kažu, rešili muka mnoge roditelje, objavio je RTS:

„Shvatili smo da ne postoji takvo mesto u gradu i jednostavno se rodila ideja. Hteli smo da napravimo neko mesto gde će deca biti na sigurnom i bezbednom mestu, a da deci bude interesantno u tom prostoru“, kaže Tijana Cerović, vlasnica čuvaonice.

Čuvaonica radi svim danima od 9 do 22 sata, deca se mogu dovesti bez zakazivanja, a na raspolaganju su im brojni kreativni i edukativni sadržaji.

Imamo različite radionice, igračke, zanimacije za decu svih uzrasta, tako da prilagođavamo se njima i njihovim potrebama. Uvek se trudimo da što više nauče i da što više uspomena ponesu“, ističe Nevena Nikić, vaspitačica.

Zbog nedostatka stručnog kadra kao što su diplomirani vaspitači ili medicinske sestre, roditelji često nemaju izbora pa za čuvanje dece uglavnom biraju studentkinje koje traže privremeni posao ili žene srednjih godina kojima je ovo dodatni izvor prihoda.

„Desi se nekada da ne možemo brzo da odreagujemo, da ne može niko da dođe – ni baka, ni deka, ni bebisiterka i onda dolazimo u tu situaciju da moramo brzo da nađemo rešenje, a to je ovo“, kaže jedan roditelj.


Kolika je plata dadilje? Tržište cena ove usluge je neregulisano i uglavnom je stvar dogovora. Pa tako plata za čuvanje dece na mesečnom nivou iznosi između 45.000 i 60.000 dinara (750-1.000 KM), dok se po satu naplaćuje i do 750 dinara (12 KM).


„Jako je teško nađi nekog od poverenja da danas čuva dete. Pogotovo sada kada sam u drugom stanju mnogo mi znači. Imamo pomoć i bake i deke, ali u nekim situacijama kada ne možemo da se organizujemo, mnogo nam znači da smo sigurni ovde, bezbrižni, da su profesionalni ljudi sa decom i ne brinemo ništa“, ističe drugi roditelj.

Izvor: Kurir.rs/RTS

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.