Stipendija od 100 KM/mjesečno za deficitarna zanimanja u JU Ugostiteljska i trgoviska škola Doboj

Odlukom Vlade Republike Srpske na listu deficitarnih zanimanja su uvrštena i zanimanja PEKAR / POSLASTIČAR koje JU Ugostiteljska i trgovinska škola Doboj upisuje u narednoj školskoj 2021/22. godini.

Kvalifikacija „deficitaran“ podrazumijeva mjesečnu stipendiju od 100,00 KM kao i troškove prevoza ako učenik eventualno putuje do škole.

U ponedjeljak, 14. juna počinje prvi upisni rok za srednjoškolce u Republici Srpskoj (14. i 15. juni samo za učenike koji mogu da ostvare 60 i vise bodova)

Preostali upisni rokovi:
Juni : 21., 22. i 23. (za sve učenike)
Juli: 05. – 07. (za sve učenike)
Juli: 12. – 16. (za preostale učenike, koji se do tada nisu nigdje upisali)

Promocija zanimanja 2021/2022.

Ranije je u prostorijama JU Ugostiteljska i trgovinska škola Doboj, održana promocija zanimanja pod sloganom ,,Sad je vrijeme da odabereš školu”.

U skladu s trenutnim okolnostima učenici i profesori stručnih predmeta pripremili su usmene prezentacije koje su zabilježili novinari RTRS.

Učenici su sa zadovoljstvom govorili o svojim profesorima, o zanimanjima, o vještinama i znanjima koja stiču tokom školovanja.

Profesori škole su ukazali na mogućnosti i aktuelnost struka koje se obrazuju u Ugostiteljskoj školi kao i na stalnu potrebu za tim zanimanjima.

Direktor Pašić je naglasio da je prednost njihove škole duga tradicija, stručan nastavni kadar, te savremeni kabineti za praktičnu nastavu.

Promocija je ujedno i poziv osnovnicima da izborom zanimanja iz oblasti turizma, ugostiteljstva i tgovine biraju sigurnu budućnost.

Prilog je objavljen u okviru Jutarnjeg programa RTRS. Dio možete pogledati OVDJE.


GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.