Pobjednici ulične trke u Modriči Milan Mitrović i Biljana Cvijanović iz Doboja

MODRIČA – Atletičar iz Beograda Milan Mitrović apsolutni je pobjednik Treće međunarodne “Ulične trke Modriča 2021”, na kojoj je učestvovalo 200 atletičara iz Srbije, Rusije, Bjelorusije, Hrvatske i BiH.

Pobjednik jučerašnje trke u konkurenciji atletičarki je Biljana Cvijanović iz Doboja.

Drugo i treće mjesto u konkurenciji atletičara pripalo je braći Mlađanu i Srđanu Samardžić iz Brčkog.U konkurenciji atletičarki drugo mjesto osvojila je trostruka učesnica olimpijskih igara, pobjednica prethodne dvije modričke trke Lusija Kimani, dok je treća kroz cilj prošla Sonja Sobo iz Đakova u Hrvatskoj.

Mitrović i Cvijanovićeva rekli su da je trka dobro organizovana i da je konkurencija bila jaka.

Najstariji učesnik, koji je završio trku, bio je 74-godišnji Banjalučanin Milenko Grujić, dok je desetogodišnja Modričanka Lara Gajić najmlaći učesnik glavne trke.

Glavnoj trci, na 10 kilometara, ulicama Modriče, čiji su start i cilj bili na Trgu Dr Milana Jelića, prethodile su “Tropik dječije trke” za koje se prijavilo 200 učesnika u sedam uzrasnih kategorija.

Trka, čiji je organizator Udruženje građana Atletsko-rekreativni klub Modriča, realizuje se pod pokroviteljstvom opštine Modriča i uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Pehare, medalje i novčane nagrade najbolje plasiranim atletičarima uručio je pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Mario Đuran.

Đuran je rekao da je trka prerasla u prepoznatljivu regionalnu manifestaciju, koja okuplja amatere i profesionalne atletičare svih uzrasta.

“Sportisti i građani su se uželjeli manifestacija, što se vidjelo i u Modriči po broju takmičara i publici koja je pratila ovu međunarodnu trku”, rekao je Srni Đuran.

Predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba Modriča Danilo Vasiljević izrazio je zadovoljstvo odzivom učesnika, brojem građana koji su pratili trke, kao i postignutim rezultatima.

Vasiljević je rekao da su prethodne trke realizovane 2018. i 2019. godine, a da prošle godine, zbog epidemije virusa korona trka nije održana.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović rekao je da je i ove godine trka uvrštena u program obilježavanja Vidovdana, Dana opštine Modriča, a njen cilj je promocija ovog sporta i opštine.

“Modriča po uličnoj trci postaje preopznatiljava sportska sredina u Repubulci Srpskoj i okruženju, čime zaslužuje veću pažnju loklane urpave u narednom periodu”, rekao je Radulović.

Izvor: glassrpske.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.