Oglasilo se i Ministarstvo: Nastavnik iz Dervente prijavljen za neprimjereno ponašanje prema učenici

Nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Osnovne škole „Đorđe Panzalović“ Osinja kod Dervente prijavljen je da se neprimjereno ponašao prema učenici, a neposredno nakon toga došlo je do fizičkog obračuna između roditelja i nastavnika u školskim prostorijama.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske saopštilo je da su obaviješteni o ovom slučaju.

„Škola je informisala Ministarstvo da su obavljeni razgovori sa učenicom, nastavnikom i roditeljem, te da je o svemu obaviješten Centar za socijalni rad Derventa i Policijska stanica Derventa. Očekujemo da će policija sprovesti postupak utvrđivanja osnovanosti navoda, u skladu sa svojim ovlaštenjima“, istakli su.

Prijavljeni nastavnik je trenutno na bolovanju, a iz nadležnog ministarstva poručuju da će, ukoliko se dokaže da postoji sumnja da se neprimjereno ponašao i preduzimao određene radnje koje su na štetu učenice, škola preduzeti neophodne mjere njegovog udaljavanja iz nastavnog procesa.

„Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske neće tolerisati bilo kakva neprimjerena ponašanja prosvjetnih radnika i u saradnji sa školama upotrijebićemo sve raspoložive zakonske mjere da takva ponašanja sankcionišemo, a takve nastavnike udaljimo iz obrazovnog sistema“, podvučeno je.

Izvor: mondo.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.