OBEZBIJEĐENA SREDSTVA ZA ISPLATU JULSKIH PENZIJA: Oglasilo se Ministarstvo finansija Srpske

MINISTARSTVO finansija Republike Srpske je obezbijedilo sredstva neophodna za isplatu julskih penzija za korisnike tog prava u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i inostranstvu, u iznosu od 115.698.060 KM.

Sredstva će, u skladu sa zakonom, biti doznačena komercijalnim bankama i JP „Pošte Srpske“ danas, 08.08.2022., kako bi započela isplata penzija.

U skladu sa opredjeljenjem Vlade Republike Srpske da, usljed posljedica inflatornih kretanja, pruži podršku najstarijoj populaciji, od početka godine penzije su povećane za 14%. Ukupan iznos potreban za isplatu penzija na godišnjem nivou je Rebalansom povećan za 89,8 miliona u odnosu na planirani budžet i iznosi ukupno 1,360 (milijardu i 360 miliona) KM.

U planu je i isplata jednokratne pomoći svim penzionerima u Republici Srpskoj, za šta su Rebalansom budžeta takođe obezbijeđena sredstva.

Ministarstvo finansija i Vlada Republike Srpske će i dalje pratiti makroekonomska kretanja i potrebe korisnika prava na penzijsko-invalidsku zaštitu, i u skladu sa tim vršiti dalja usklađivanja.

Izvor: vecernjenovosti.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.