Nedostatak radne snage zatvorio bazen u Laktašima

Koliko je kriza sa nedostatkom radne snage na domaćem tržištu eskalirala, osim natpisa na većini prodavnica, pekara, butika, salona na kojima velikim slovima piše: “Tražimo radnika”, pokazuje i to da pojedinci nisu ove godine otvorili ni bazene jer jednostavno nemaju dovoljno zaposlenih.

Prema nezvaničnim informacijama portala Glas Laktaša, ranije veoma posjećen bazen na otvorenom u Laktašima ove godine ostaje zatvoren jer nisu mogli naći dovoljno radnika.

– Bazen neće raditi ove godine – rekli su kratko i spustili slušalicu u hotelu “San” u Laktašima u sklopu kojeg postoji i veliki bazen na otvorenom.

Tražili 15, javilo se samo pet radnika

Direktorica Turističke organizacije Laktaša Svjetlana Baštinac kazala je da ima istu informaciju, odnosno da bazen ove godine neće raditi jer nema dovoljno radnika.

Prema njihovim saznanjima, hotel “San” je tražio 15 radnika, ali javilo se svega pet.

– Tražili su radnike i ja sam se prijavila za rad na bazenu na otvorenom. Rekli su da će me zvati, ali kako se nisu oglašavali kontaktirala sam ja njih i rekli su mi da su uspjeli pronaći samo pet radnika te da ove godine zbog nedostatka kadra neće zvati ni nas koji smo se prijavili – rekla je Dajana L. iz Laktaša.

Izvor: srpskacafe.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.