Modriča: Sudarili se voz i traktor

Danas u 12 časova i 25 minuta na pružnom prelazu između raskrsnica Koprivna Gornja i Vranjak na području opštine Modriča, desio se udes, kada se vozač traktora, neoprezno našao na pružnom prelazu i podleteo ispod teretnog voza Željeznica Republike Srpske.

Vidjevši vozilo na prijelazu, inženjer je postupio prema propisima, davao zvučne signale upozorenja i nastavio kočiti, ali nažalost nesreća se nije mogla izbjeći.

Pored Službe hitne pomoći, na licu mjesta su izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Komisije za vanredna događanja Željeznica Republike Srpske, nakon prijave vanrednog događaja.

Uviđaj je završen u 14:25 časova, a u udesu nema povrijeđenih osoba.

U izvanrednom događaju, pored oštećenja poljoprivredne mehanizacije, oštećena je i lokomotiva Željeznica Republike Srpske.

U ovom periodu godine vozači poljoprivredne mehanizacije su prisutniji na putevima, izvodeći radove na poljoprivrednim dobrima. Izuzetno je važno da, kao i svi ostali sudionici u cestovnom prometu prilikom prelaska pruge, budu maksimalno oprezni i odgovorni, prateći saobraćajnu signalizaciju.

Pružni prijelaz između raskrsnica Koprivna Gornja i Vranjak osiguran je saobraćajnim znakovima na kolovozu i trokuta.

Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajnu signalizaciju prilikom prelaska pruge, da bezbjedno stanu ispred prelaza, sačekaju da voz prođe i tek onda nesmetano nastave vožnju, jer voz uvijek ima prednost, navode iz ŽRS.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.