Ministar Đokić: Geološka istraživanja na Ozrenu neće stati

Na „poslaničkom času“ u Narodnoj skupštini poslanici postavljaju pitanja premijeru i ministrima.

Poslanik Slavko Gligorić iz Doboja pitao je za geološka istraživanja metala na Ozrenu – nikla, olova, cinka i bakra, što je izazvalo ogromno negodovanje i protest građana opštine Petrovo.

Ministar energetike i rudarstva, Petar Đokić, odgovorio je da je privrednom društvu „Medeno polje“ iz Bjeljine dodijeljeno pravo za istraživanja metala i to je u toku.

Pribavljeno je pozitivno mišljenje lokalne zajednice, obavljena je rasprava u opštini Petrovo i svi su bili saglasni da se dopusti to istraživanje. Istražni radovi su u toku. A eventualno, tek poslije toga bi se mogao zaključiti ugovor o eksploataciji. Mi smo daleko od koncesionog ugovora o eksploataciji. Potrebno je samo otići tamo i pojasniti to ljudima u lokalnoj zajednici. Mi kao ministarstvo ne možemo oduzeti pravo nekome ako smo ga dodijelili po zakonu i pravilniku. Može da prekine samo izvođač – odgovorio je Đokić.

Danas je Skupština u Doboju sa jednim glasom protiv (Olivera Nedić – PDP) donijela Odluku na se nastave geološka istraživanja na dobojskoj teritoriji Ozrena.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.