MILOŠEVIĆI DOBILI KROV: Nakon što je nedavno vatrena stihija progutala deo kuće, humana Derventa na delu

KROV kuće osmočlane porodice Slaviše Miloševića (46), koji se nedavno uz potkrovlje našao u vatri, u derventskom selu Cerani, zahvaljujući solidarnosti u Derventi, Banjaluci, Brčkom i ostalim delovima Srpske, obnovljen je i u novom ruhu.

Foto N. Đurić

Odmah po podizanju krova majstori su prionuli na ugradnju stolarije, instalacija i drugih radova, kako bi „vaskrsli“ dom Miloševića ponovo bio osposobljen za stanovanje.

Kako su „Novosti“ pisale, uz apel za pomoć, porodica je ostala bez krova nad glavom u nedelju uveče 17. januara, nakon što su krov i potkrovlje njihove kuće pretvoreni u vatrenu buktinju. Usled intervencije vatrogasaca, prizemlje je natopljeno vodom. Od tada, šestoro dece, od jedne do 13 godine, i njihovi roditelji, spavaju u kućama komšija.

– Opština Derventa nam je donirala krov na čemu smo veoma zahvalni i načelniku Miloradu Simiću, na ispunjenom obećanju. Banjalučki majstori, sa Draganom Todorovićem i Duškom Dejanovićem na čelu, radili su udarniči i za samo tri dana obnovili krov. Nisu odustajali ni po lošem vremenu. Raduje nas da ljudi dolaze sa svih strana, pomažu i nastavljaju sa radovima – presrećan je Slaviša.

Pomoć

OSIM novog krova, požarom pogođena porodica dobiće i novoopremljeno potkrovlje sa izolacijom i novim nameštajem. Tako će, zahvaljujući humanim ljudim, dobiti i više nego što su imali. Sada im je, kako priželjkuju, najneophodniji nov šporet.

Svi oni koji su voljni i u mogućnosti da pomognu domaćinstvu Miloševića, mogu da ih posete u Ceranima, ili da se obrate na telefon 066/835-620.

Presrećna je i Zorica Stojaković (32), majka Andreja (1), Saše (6), Danijela (9), Dragana (10), Kristine (12) i Sanje (13). Njih četvoro ide u školu.

– Nakon ogromnog šoka i mora suza, sada smo svi radosni. Pogotovo naša deca koja dobijaju sve novo ono što im je izgorelo: od krova, knjiga i pribora, odeće, obuće, posteljine, do kreveta i ostalog nameštaja – rekla je Zorica.

Zorica dodaje da se košmar pretvorio u najlepši san, pošto sa 400 KM dečjeg dodatka, uz troje školaraca sa posebnim potrebama i suprugom dijabetičarom sa nedavno izvađenim bubregom, ne bi uspeli da se izbave iz dodatne teške nevolje.

Izvor: novosti.rs / Autor: N.Đurić

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.