MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli su se i kandidati za MVP priznanje.

Do kraja lige ostalo je veoma malo, svega dva kola regularnog dijela. U fudbalskoj ligi ekipama Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta (FFVIS) fali samo po jedna pobjeda da i matematički obezbijede učešće na završnom turniru. U košarci, u takvoj situaciji je samo Fakulteta fizičkog vaspitanja, koji će u sljedećem kolu dočekati ETF, u reprizi finala studentskih igara.

Što se tiče trke za MVP priznanje, za sada su se izdvojila po tri imena. U fudbalu to su Nikola Turanjanin (FFVIS), Đorđe Sikimić (ETF) i Marko Nikić (FFVIS), a u košarkaškoj ligi to su Nikola Ritan (Mašinski fakultet), David Gajić (FFVIS) i Đorđe Gavrilović (ETF).

– Kavalitet same igre je sve veći kako se bližimo kraju i u zavšnici očekujemo igru i zalaganje kao na profesionalnom nivou. Još jednom bih se zahvalio generalnom sponzoru, kompaniji Merdian, bez koje ništa od ovoga ne bi bilo moguće– rekao je predsjednik Meridianbet univerzitetske sportske lige, Nenad Đorđić.

Dodao je da su očekivali kvalitetnu igru jer su fakulteti poslali najbolje sportiste koje imaju, a među njima su i bivši reprezentativci Srbije i BiH u mlađim košarkaškim kategorijama, kao i bivši igrači poznatih bh. fudbalskih klubova.

Borba za plej-in će u oba sporta biti veoma neizvjesna i dosta ekipa i dalje ima šanse da se domogne 6. mjesta i tako obezbijedi kartu za završnicu.

Završnica je planirana za 4. jun, kada će se odigrati plej-in, i 6. jun, kada nas očekuje veliko fajnal for takmičenje.

Tokom završne faze i ostali studenti će dobiti priliku da se pokažu u disciplinama kao što su brzo šutiranje trojki i gađane prečke.

Vidimo se na terenima K4, na završnici Meridianbet Univerzitetske sportske lige.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.