Materinski dodatak za svako dijete: Iz udruženja ”ČETIRI PLUS“ predstavili ideju o „zakonu o majci“

Ministar porodice, omladine i sporta, Sonja Davidović, razgovarala je sa predstavnicima Udruženja porodica sa četvoro i više djece „Četiri plus“ o realizaciji postojećih mjera populacione politike i unapređenju propisa u ovoj oblasti.

Predsjednik Udruženja „Četiri plus“, Miladin Gotovac, istakao je da je sastanku iskazana saglasnost o sveobuhvatnoj potrebi za sistemskim, kvalitetnim i trajnim i rješenjem pronatalitetne politike Republike Srpske.

Predstavnici Udruženja predstavili su ideju o “Zakonu o majci” koji ima za cilj zakonsko regulisanje položaja majke i porodice. Ovim zakonom bi, kako kažu, bile obuhvaćene sve majke sa mjestom boravka u Republici Srpskoj, koje bi dobijale materinski dodatak za svako dijete, a dokument će u najskorijem roku biti dostavljen institucijama.

Ministar Davidović istakla je da je Udruženje porodica sa četvoro i više djece „Četiri plus“ udruženje od javnog interesa s kojim je uspostavljena odlična saradnja i naglasila da Ministarstvo pruža kontinuiranu podršku višečlanim porodicama kroz kampanju „Za potpunu podršku porodici“.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.