Maglaj: Vodostaj Bosne u blagom padu

Poštovani sugrađani,

Informišemo vas da je u posljednji sat vremena došlo do blagog opadanja nivoa rijeke Bosne na području Maglaja i uzvodno od Maglaja što je evidentirano na zvaničnim mjernim stanicama nivoa vode. Bez obzira na to kiša i dalje pada što znači da može doći do dodatnog porasta nivoa. Služba CZ prati kontinuirano stanje na terenu i po potrebi će djelovati u skladu sa situacijom. Dobra stvar je što pritoke rijeke Bosne na području Maglaja nemaju značajan porast, ali i rijeke Ribnica, Krivaja i Gostović čiji nivoi opadaju. Nažalost, trenutno je jaka kiša, te ćemo pratiti situaciju i sa ovim rijekama.

Danas, rijeka Bosna u Maglaju

Bitna je i činjenica da na sjevernom i južnom ulazu u grad nisu poplavljeni podvožnjaci odnosno da su potpuno prohodni. Prema trenutnom mjerenju nivoa od strane Službe za urbanizam razlika nivoa asfalta u sjevernom podvožnjaku (kod Autoprijevoza) i trenutnog nivoa Bosne je 140 cm što ukazuje da je prohodnost saobraćaja još uvijek stabilna (isto se upravo radi i na južnom ulazu).

Kontinuirano pratimo situaciju. Ukoliko bude potrebno poduzeti dodatne mjere blagovremeno ćemo obavijestiti javnost.

I dalje apelujemo da pratite samo zvanične informacije, a ne informacije koje imaju za cilj stvaranje panike i senzacionalizma od strane pojedinaca koji ništa ne čine osim “lupanja po tastaturi”.

NAČELNIK OPĆINE
Mirsad Mahmutagić

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.