Kradljivci auta imaju novu foru: Plastična flaša između točka i blatobrana

Ako pronađete plastičnu flašu između točka i blatobrana, budite na oprezu.Kriminalci znaju da vozači, nakon što se pri pokretanju automobila jave čudne vibracije i zvukovi, izlaze kako bi vidjeli u čemu je problem, pri čemu često ostavljaju motor upaljen, automobil nezaključan, a kontaktni ključ u bravi, odnosno na središnjoj konzoli.

Tada lopovi iz prikrajka uleću u automobil i kradu ga (odvoze), ili kradu vrijednosti iz automobila. Ova metoda krađe postala je gotovo standard u SAD, a već se “preliva” i na evropski kontinent.

Ovo će vam pomoći da se zaštitite:

1. I pri najkraćem izlasku iz automobila ugasite motor, i podignite “ručnu” kočnicu, ali ponesite ključ sa sobom i zaključajte automobil, čak i ako izalzite samo da “bacite pogled”.

2. Steknite naviku da pre pokretanja pregledate automobil, sa svih strana kako biste procijenili ima li oštećenja, prepreka, da li neka guma izduvana…

3. Ako primijetite plastičnu flašu zaglavljenu između točka i blatobrana, budite vrlo oprezni jer je moguće da ste na meti kradljivaca, piše Autoportal.hr.

Izvor: srpskacafe.com

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.