Kolika zatvorska kazna prijeti Andrei i Draženu za ubistvo u Doboju: Policija otkrila sve detalje monstruoznog ubistva

Policija otkrila sve detalje monstruoznog ubistva u Doboju

DOBOJ – Policija je saopštila da je utvrđen motiv monstruoznog ubistva u Doboju, a to je veza koju je Andrea K. imala sa D.L.

Njih oboje dovode se u vezu sa ubistvom Saše Kulišića, koji je, inače, suprug od uhapšene Andree.

Iz policije su otkrili da je riječ o detaljno isplaniranom ubistvu, do te mjere da je žrtva prije zločina omamljena tabletama.

„Zasad imamo informaciju da je na dan dva prije, određena vrsta lijekova, ne znamo još tačno čega, sipana u vodu, limunadu, iz razloga da bi se što je više moguće oneosposobio i da ne bi mogao pružati otpor“, rečeno je iz dobojske policije.

„Zasad što imamo motiv, to je ljubavna veza između A.K. i D.L. Sad vidjećemo u daljoj istrazi da li ima drugog motiva, da li je to koristoljublje ili slično“, rekao je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Osumnjičeni su, kako navode iz policije, ušli u kuću 30. januara, noću, gdje je D.L. udario Kulišića, a potom su ga vezali trakom i kanapom i poslije toga su ga ubacili u prtljažnik vozila koje je iznajmljeno u Banjaluci.

„D.L. je vozilom koje je iznajmljeno ovdje u Doboju išao prvi, A.K. za njim u vozilu koje je iznamljeno u Banjaluci. Otišli su na Preslicu, tamo gdje je i pronađen leš. Izvadili su ga iz vozila i tom prilikom A.K. zadaje tri uboda nožem u predjelu lijevog rebarnog luka i abdomen, a usljed tih zadobijenih provreda je S.K. je i preminuo“, naveo je Radinković.

Poslije toga, prema riječima iz policije, oni sjedaju u vozila, ostavljaju na jednom parkingu u Doboju ono vozilo koje je u ovom gradu i iznajmljeno, a drugim vozilom A.K. odlazi u Banjaluku. I D. L. uzima svoje vozilo i odlazi u Banjaluku.

„Oni su ušli u stan u Banjaluci ujutru u šest sati. Ona je ostala u tom stanu, a u toku dana su uzeto vozilo vratili u ren-a-car agenciju. D.L. nakon toga sjeda u svoje vozilo, i vraća se u Doboj, gdje je i uhapšen od strane pripadnika PU Doboj“, naveo je Radinković.

Pronašli su, otkrio je, rukavice, a u toku je potraga za hladnim oružjem sa kojim su nanesene smrtonosne povrede.

„Danas će biti rađena obdukcija i toskikološko vještačenje nakon čega ćemo znati usljed kog uboda je uslijedila smrt“, naveo je Radinković.

Kolika zatvorska kazna prijeti osumnjičenima za ubistvo u Doboju

DOBOJ- Ukoliko im se dokaže krivica, osumnjičenima za ubistvo Dobojlije Saše Kulišića prijeti višegodišnja ili čak doživotna robija.

Naime, Andrea Kajganić (33) osumnjičena je da je  sa tri uboda nožem ubila muža Sašu Kulišića a zločin je pripemila sa ljubavnikom Draženom Lazarevićem (19).

Djelo je okvalifikovano kao teško ubistvo i za to djelo je prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske predviđena kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna doživotnog zatvora.

Inače, policija je nakon prijavljenog nestanka žrtve, došla do saznanja da su osumnjičeni ljubavnici planirali ubistvo i kako se sumnja trovali Kulišića.

Muškarca su u gluvo doba noći onesvijestili, ubacili u auto, te odveli u šumu gdje su ga vezali.

Sumnja se da su ga zajedno odveli u šumu i da je žena ta koja je nožem usmrtila muža.

Nakon toga sa ljubavnikom otišla u iznajmljen stan u Banjaluku.

Oni su uhapšeni za par sati, prenose Nezavisne.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.