Kineska kompanija želi otvoriti pogon u Derventi i zaposliti 100 radnika

Predstavnici kineske kompanije Healthcare Europe, jednog od najvećih proizvođača asortimana od memorijske pjene, gradonačelniku Dervente i njegovim saradnicima iznijeli su namjeru za otvaranjem pogona u BiH, te istakli kako im je Derventa u fokusu interesovanja zbog povoljnih uslova poslovanja.

Chao Xiao-Jun, generalni direktor kompanije Healthcare koja posluje u Rumi, istakao je da bi u Derventi bio otvoren proizvodni pogon, a nakon dvije do tri godine bi počeli da otvaraju i maloprodajne objekte.

Želimo ovdje otvoriti kompaniju koja bi proizvodila madrace, nadmadrace i jastuke od memorijske pjene, koji bi bili namijenjeni inostranom tržištu. Vrijednost izvoza na mjesečnom nivou bila bi od tri do četiri miliona evra, a u pogonu bi, za početak bilo zaposleno oko stotinu radnika„, kazao je Xiao-Jun.

Healthcare Europe ima tri kompanije u Americi, po dvije proizvodne fabrike u Španiji, Kini i na Tajlandu, te po jednu u Sloveniji i Srbiji.

Pored toga, a kako je istaknuto na sastanku, Healthcare Europe ima maloprodajne objekte širom Evrope, a u planu im je da nakon dvije do tri godine i u Bosni i Hercegovini otvore maloprodajne objekte, stoji u obavijesti na stranici Gradske uprave Dervente.

Interes kineskih investitora za Derventu je još jedan dokaz da smo prepoznati kao pozitivan primjer saradnje sa privrednim sektorom. Derventa je poznata kao lokalna zajednica koja je polučila veliki broj stranih investitora. Realizacija ove investicije otvorila bi vrata za nova zapošljavanja, ne samo stanovnika Dervente, već i okolnih opština„, istakao je gradonačelnik Dervente Milorad Simić.

Izvor: akta.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.