Karanovac / Sin mu je učestvovao u ubistvu Dobojlije: „Ne znam šta je pošlo po zlu“

Otac Dražena L. (19), tinejdžera koji se sumnjiči da je sa Andreom K. (32) ubio njenog supruga Sašu Kulišića i tijelo ostavio u šumi, ne zna šta će od tuge i bola. Dok grca u suzama, ekipu Telegrafa je dočekao na kapiji kuće u kojoj je Dražen odrastao, u jednom malom mjestu nadomak Doboja.

„Ne znam šta se desilo, ne znam kako, ništa mi nije jasno“, govori otac osumnjičenog Dražena, apelujući da mu se ime ne objavljuje i kuća ne slika, jer od bola i straha ne zna šta bi od sebe.

Svedoči da mu je Dražen najmlađi od četvoro djece, da ne zna šta je pošlo po zlu i ne umije da objasni kako je moguće da je njegov sin osumnjičen za tako jeziv zločin.

Govori nam da je jako lošeg zdravlja, težak dijabetičar koji je bio i u komi. Uprkos svemu, uvijek se, kako kaže, trudi da njegov sin sve ima.

Tvrdi i da je sam Dražen bio vrijedan, te da je nedavno došao iz inostranstva, gdje je, kaže, radio za dobre pare.

„Mali je radio u Sloveniji, radio je u Njemačkoj, imao je odlične pare. Došao je prije nekih deset dana iz Njemačke, on je radio kao varilac i monter, imao je satnicu 100 evra… Ovo nije nikako moglo biti zbog para“, govori ekipi Telegrafa plačnim glasom Draženov otac, koji i dalje ne zna kako je njegov sin upleten u svirepo ubistvo Kulišića.

„Ta ga je sigurno smotala…“, govori otac dok grca i jeca.

Dok odmahuje glavom nepovezano priča i pita sam sebe šta se dogodilo.

„On je bio vrijedan, radan. Radio je tu kod komšije na pumpi. Evo ga komšija, potvrdiće sve“, govori nam Draženov otac u trenutku dok prilazi komšija i samo klima glavom ne dozvoljavajući da ga snimimo.

Za to vrijeme otac plačnim glasom prebira po glavi gdje je sve pošlo po zlu.

„Malom sam i auto dao, htio sam i drugi na njega da prebacim. Sve sam mu dao, sve je imao, nije mi jasno otkud ovo, kako ovo! Imao je dobar posao i pare, trebalo je opet sad da završi papire da radi u Njemačkoj“, govorio je vidno potreseni otac u bradu ponavljajući „kako li ga je smotala, ona ga je smotala“.

Podsjetimo, Sašino tijelo pronađeno je 30. januara u šumi u blizini izletišta Preslica. Ruke i noge su mu bile vezane, a oči i usta oblijepljeni selotejp trakom. Izvučen je iz kreveta i doveden tu. Kako je ranije saopšteno iz policije, vjeruje se da je Sašina supruga Andrea, sa Draženom kobne noći upala u sobu gdje je Saša spavao.

Tako ga je, kako se vjeruje, Dražen udario, te su Sašu vezali i spakovali u gepek iznajmljenog automobila, a potom su za dva vozila otišli u šumu.

Tamo je, kako se sumnja, Andrea sa tri uboda nožem ispod grudi presudila Saši.

Ona i Dražen su potom, kako prvi podaci iz istrage pokazuju, otišli za Banjaluku, gdje su dan ranije iznajmili stan na dan. U Banjaluci su vratili automobil koji su prethodno uzeli od rent-a-cara, a Dražen je onda krenuo za Doboj gdje je pronađen i uhapšen. Andrea je uhapšena iste večeri u Banjaluci, nedaleko od stana gdje se skrivala.

U srijedu je privedena i jedna maloljetna osoba, kako nezvanično saznajemo, Sašina ćerka, koja se sumnjiči da je pomogla u izvršenju zločina. Navodno je djevojčica ocu stavljala lijekove u piće da ga omami, prenosi Glas Srpske.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.