Izabrani novi ministri u Vladi Srpske: Selma Čabrić iz Doboja novi ministar

Narodna skupština Republike Srpske izabrala je na današnjoj sjednici nova tri ministra u Vladi Republike Srpske.

Za ministra rada i boračko-invalidske zaštite izabran je Danijel Egić (SNSD), za ministra trgovine i turizma Denis Šulić (SNSD), a za ministra porodice, omladine i sporta Selma Čabrić (SP). Ministri su nakon glasanja položili i zakletvu. Imenovanjem troje ministara, kompletiran je sastav Vlade Srpske.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske Svjetlana Brković i Radomir Lukić izabrani su za sudije Ustavnog suda Republika Srpske.

Premijer RS Radovan Višković predložio je danas Narodnoj skupštini Srpske Egića, Čabrićevu i Šulića za tri ministarska mjesta. On je rekao da su novi ministri predloženi nakon sveobuhvatnih konsultacija, ističući da je izbor ministara rađen kako bi se zadovoljila i nacionalna kvota u Vladi Republike Srpske.

Višković je rekao da je Egić učesnik Odbrambeno-otadžbinskog rata i ranjen kao pripadnik Studentske brigade. Istakao je da je Egić završio Poljoprivredni fakultet u Banjaluci, da je od 2012. do 2021. godine radi u Ministarstvu poljoprivrede, a potom u Gradskoj upravi Prijedora na mjestu načelnika Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Egić je rođen 1972. godine u Prijedoru, a po nacionalnosti je Srbin.

Višković je rekao da je Čabrićeva završila Pedagoški fakultet u Zenici 2009. godine, te da je po nacionalnosti Bošnjakinja, rođena 1980. godine u Doboju.

On je istakao da je Šulić rođen 1992. godine u Gradišci, po zanimanju diplomirani politikolog. Višković je naveo da je Šulić po nacionalnosti Bošnjak, te da je bio narodni poslanik i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, navodi Glas Srpske.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.