HUMANOST NA DJELU: Iz Teslića krenula pomoć ugroženima u Unsko-sanskom kantonu

IZ Teslića su krenula dva šlepera sa paketima pomoći stanovništvu Unsko-sanskog kantona koje je pogođeno poplavama, a koja je nabavljena u okviru postupka interventnih nabavki Vlade Republike Srpske.

Pomoćnik ministra za trgovinu i turizam Republike Srpske Mišo Stojanović izjavio je novinarima da je riječ o pomoći čija je vrijednost oko 100.000 KM, u vidu osnovnih životnih namirnica – brašno, so, ulje, šećer, konzervirana hrana.

– Vlada Republike Srpske je na molbu premijera Unsko-sanskog kantona odlučila da uputi određenu vrstu pomoći za stanovništvo Unsko-sanskog kantona koje je nažalost pogođeno katastrofalnim poplavama u prethodnom periodu – rekao je Stojanović.

On kaže da su namirnice nabavljene kroz redovne postupke interventnih nabavki Vlade Republike Srpske i Ministarstva trgovine i turizma i naglasio da je sva roba koja se donira veoma dobrog kvaliteta i odgovarajućeg roka trajanja, tako da se može odmah koristiti, a po potrebi i skladištiti.

Stojanović je naveo da Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo nisu zaprimili zahtjeve za ovakvom intervencijom od drugih lokalnih zajednica u Srpskoj i Federaciji BiH, i ukazao na spremnost da se interveniše ukoliko to bude zatraženo.

Predstavnik Republičke civilne zaštite Vojislav Brezo kaže da će kamionima do destinacije trebati oko pet sati vožnje, prenose Novosti.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.