Građani Srpske hrle po namirnice u Srbiju (VIDEO)

Građani Srbije odahnuće koliko toliko ovih nekoliko mjeseci. Za građane Republike Srpske nema olakšica…

U Srbiji je od danas počela akcija ,,Bolja cijena“ koju su dogovorili  pojedini trgovaci, proizvođači i Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije. Zbog toga je kupovina u susjedstvu postala još privlačnija građanima Republike Srpske, koji žive uz granicu.

„Bolja cijena“. već stoji na rafovima u prodavnicama širom Srbije. Od danas, do kraja godine dvadeset namirnica , među kojima i određeni mliječni proizvodi, krompir, dječije pelene biće na sniženju. Popusti idu i do 40 odsto. Zbog toga će i manje novca građanima Srbije biti potrebno za namirnice.

Građani Srbije odahnuće koliko toliko ovih nekoliko mjeseci . Za građane Republike Srpske nema olakšica…

Zato su Zvorničani iskoristili blizinu granice, pa preko Drine došli kod komšija u nabavku.

-Velika je razlika u cijenama. Tu smo non stop i hljeb je tu jeftiniji – kaže jedan Zvorničanin.

– Pređem ovamo, uzmem lijekova sebi. Jeftiniji su – objašnjava Zvorničanka i dodaje da u Malom Zvorniku kupuje i hljeb ali i ostale povoljnije namirnice.

– Dosta je Srbija povoljnija što se tiče prehrane. Povoljniji su za kupovat nego tamo kod nas, saglasan je još jedan Zvorničanin.

Zahvaljujući dogovoru koji je postignut između pojedinih trgovaca, proizvođača i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine Srbije stigle su niže cijene u radnje. Tako se npr, za  kilogram  krompira treba izdvojiti do marku ipo.
Najjeftinije mlijeko može se naći po cijeni od 1.60 KM,  jogurt oko  2.30 KM, a kafa se kreće od 1.5 KM.

– Dobro je za nas penzionere dok je ovakvih sniženja – poručuju građani Srbije.

– Nas je petero u kući. Uštediće se.Ovo pojeftinjenje i ovi popusti što imaju mnogo će značiti. objašnjavaju građani Srbije.

Dok se biraju jeftiniji proizvodi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, najavljuje još sniženja.

„Mi ćemo nastaviti sa ovom akcijom. Da sad kažem ono što je za ljude važno, to je da im najavimo da ćemo sljedeće nedjelje još najmanje deset proizvoda pokazati ljudima koji će imati značajno sniženje“, poručio je Vučić građanima Srbije.

Bolje cijene potrajaće do kraja godine. Oni koji žive uz granicu u šali kažu: – Lako ćemo dok je komšija iz Srbije, prenosi BN.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.