(Foto) Počeo 18. OZRENSKI PLANINARSKI MARARON – na stazama više od 400 učesnika

U opštini Petrovo, u naselju Kaluđerica, danas je počeo tradicionalni „Ozrenski planinarski maraton“ na kome učestvuje više od 400 maratonaca – rekreativaca iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Mađarske.


Ozrenski maraton, koji traje do sutra, rekreativnog je tipa, a održava se na deset staza.

Riječ je o stazi „Školarac“ dužine 3,3 kilometara, stazama zadovoljstva „Gradišnik“ od 6,2 kilometra i „Poljana“ sedam kilometara, „Vikend na Ozrenu“ od devet kilometara, „Kraljica“ 14 kilometara, „Jadrina“ 24,5 kilometara, „Kamenica“ 35,5 kilometara, „Ostravica“ 46,6 kilometara, „Prenja“ 70 kilometara i ultramaraton 101 kilometar.

Maraton je otvorio načelnik opštine Petrovo Ozren Petković koji je okupljenima poželio ugodan boravak, druženje i uživanje u prirodnim ljepotama Ozrena.

Na stazu Ultramaratona, dugu 101 kilometar, po kojoj je ova planinarska manifestacija jedinstvena u BiH, uputilo se 12 maratonaca, čiji dolazak na cilj se očekuje u ranim jutarnjim časovima sutra. Ostali učesnici na cilj, odnosno u kamp u Kaluđericu, dolaziće popodne, večeras ili u toku noći.

U sklopu manifestacije sutra će u 11.00 časova biti organizovano tradicionalno takmičenje u pripremanju čorbanca „Ozrenski zlatni kotlić“.

Organizatori manifestacije su Opština Petrovo, PK Ozren -Kraljica 883, Centar za kulturu, informisanje i sport i Turistička organizacija Petrovo.

Više fotografija OVDJE.

MediaCentar Petrovo, 08. jun 2024. godine

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.