FBiH: Konkurs za najbolje literarne radove

Udruženje Proslavi Oporavak te poziva da se prijaviš na Konkurs za najbolje literarne radove, na temu „Ja biram…“.

Svoj rad uz navedene podatke (ime i prezime, razred i škola koju pohađaš) pošalji na [email protected] ili poštom na adresu Danijela Ozme 11/2, 71 000 Sarajevo, BiH, najkasnije do 15.10.2019. godine.

Odabrani radovi će biti objavljeni u knjizi radova u elektronskoj i štampanoj formi, a pobjednike očekuju i druge vrijedne nagrade.

Konkurs je namijenjen osnovnim i srednjim školama sa područja Federacije BiH, a projekat je podržan od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Bosne i Hercegovine.


 

Udruženje Proslavi Oporavak od svog osnivanja 2008. godine djeluje na polju oporavka od ovisnosti te prevencije ovisnosti o drogama kod mladih ljudi.

Više o trenutnim aktivnostima se može pogledati na stranici www.biramoporavak.com

Ove godine, u svrhu  prevencije ovisnosti, a uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Bosne i Hercegovine, implementiramo projekat pod nazivom „Ja biram…“, koji je usmjeren na razvijanje svijesti o zdravim načinima življenja te promovisanju zdravih životnih navika kod mladih. Jedna od aktivnosti projekta je i organizovanje nagradnog takmičenja u literarnim radovima, kojim nastojimo uključiti što veći broj mladih ljudi u kreativnom izražavanju te  promišljanju o mogućnostima izbora u kontekstu konzumacije droga i nezdravih načina življenja. Takmičenje se završava centralnim događajem na kojem će biti upriličena dodjela nagrada te promovisana knjiga najboljih radova.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.