Dobojlija Đorđe Lukić zlatni na seniorskom šahovskom prvenstvu Republike Srpske

U periodu od 16-19. novembra 2023. godine u Dvorovima kod Bijeljine održano je 22. Pojedinačno seniorsko prvenstvo Republike Srpske u organizaciji Šahovskog saveza Republike Srpske i tehničkog organizatora ŠK „Dvorovi“ iz Dvorova.

Na navedenom prvenstvu učestvovalo je 50 takmičara iz Republike Srpske među kojima su bili GM-velemajstori, IM-intermajstori i FM-fidemajstori.

Đorđe Lukić (12) iz Doboja, član šahovskog kluba „Svetozar Gligorić“ Bijeljina, učenik VII razreda Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžič“ Doboj, osvojio 1. mjesto, zlatnu medalju i novčanu nagradu na navedenom prvenstvu u kategoriji do 12 i 18 godina kao i prvo mjesto igrača rejtinga do 1800 poena.

Odigrao je 7 partija od kojih je svaka trajala preko četiri sata, gdje je ostvario odličan rezultat 4,5/7 i zaradio novih 54,4 rejting poena koji se boduju za FIDE rating listu (standard šah).

Navedeno prvenstvo se igralo u prelijepom ambijentu Svetosavskog doma crkve „Sveti Prokopije“ u Dvorovima sa tempom igre 90 minuta po igraču +30 sekundi za svaki odigran potez (standard šah), po sistemu Švajcarac.

Pravdu na navedenom prvenstvu su dijelili glavni sudija IA Vlado Stojanović, FA Nemanja Šipka i NA Ilija Ilić, dok je direktor turnira bio predsjednik Šahovskog saveza Republike Srpske Aleksandar Kovač.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.