Doboj: Slavko Gligorić napustio DNS. Mnoge ovaj potez ne iznenađuje

Kako se ranije spekulisalo, danas je potvrđeno. Slavko Gligorić je napustio DNS. Za mnoge, ovaj potez ne iznenađuje, jer DNS iz Doboja nikad nije bio u opoziciji. Smatra se da oni ne znaju funkcionisati bez bliskosti vlastima. Na republičkom nivou kolač su dijelili sa vladajućim SNSD-om, dok su na gradskom uvijek bili u poziciji sa tadašnjim SDS-om. Za mnoge nespojivo, ali Gligoriću sa svojim DNS-om je to godinama uspijevalo.

Kako prenose Nezavisne novine, Slavko Gligorić, poslanik u Narodnoj skupštini RS, napustio je DNS i poslanički klub te stranke u parlamentu, i od sada će djelovati kao samostalni poslanik.

Kako je rekao na pres konferenciji koju je upravo održao u holu skupštine, u narednom periodu će odlučiti na koji način će se politički angažovati, a nije isključio ni odlazak u političku penziju.

Na pitanja novinara kome će se prikloniti, vlasti ili opoziciji, Gligorić nije direktno odgovorio, ali je istakao da je bliže na kursu promjena, odnosno osnivanju političkih snaga koje bi se kretale u smjeru promjena. Na pitanje da li nešto zamjera Vladi RS, rekao je da je o tome u ovom trenutku rano govoriti, ali da je osnovni razlog izlaska iz DNS-a neslaganje s predsjednikom te stranke, Nenadom Nešićem.

Kako nezvanično saznajemo, njegov odlazak je više vezan sa lične odnose nego na političko djelovanje stranke.

Gligorić je narodni poslanik iz dobojske regije, a u DNS-u je obavljao visoke političke funkcije.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.