Doboj: Roditelji Udruženja „Četiri plus“ uručili pjesmarice Službi za ginekologiju i akušerstvo

Predstavnici Udruženja roditelja sa četvoro i više djece „Četiri plus“, Olivera Đeorđić Nedić iz Doboja i Miladin Gotovac iz Teslića, danas su posjetili JZU Bolnicu „Sveti apostol Luka“, povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice.

U saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske, predstavnici udruženja „Četiri plus“ su Službi za ginekologiju i akušerstvo uručili donaciju u vidu pjesmarica za djecu, koje će na poklon dobijati majke i njihove bebe koje budu rođene u dobojskoj Bolnici, navedeno je na Fejsbuk stranici Bolnice.

Inače, Međunarodni dan porodice, 15. maj, obeležava se širom svijeta, još od 1993. godine. Tada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila Međunarodnim danom porodice sa ciljem da ohrabri zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem porodice kao institucije.

Cilj obeležavanja je afirmacija porodice i porodičnih vrijednosti, podsticanje jednakosti između žena i muškaraca u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi porodice mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

Porodica, prije svega, treba da bude stabilna socijalna zajednica u kome su partneri ravnopravni, gdje postoji međusobna ljubav, poštovanje, razumijevanje i povjerenje između njenih članova.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.