Doboj: Putem aplikacije pričinili štetu od 650.000 KM

Tokom akcije „Skripta“ pripadnici MUP-a RS uhapsili su S.D. iz Doboja, D.P. iz Modriče, T.D. iz Laktaša i S.D. iz Prijedora, koje sumnjiče za kompjuterske prevare i pranje novca na način da su neovlašteno pristupali M:tel-ovoj aplikaciji m:go, te pričinili materijalnu štetu u iznosu iznad 650,000 KM.

Akciju su proveli policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„U okviru navedene akcije  policijski službenici lišili su slobode četiri lica i to: S.D. iz Doboja, D.P. iz Modriče, T.D. iz Laktaša i S.D. iz Prijedora, te izvršili na pretrese na šest lokacija na području Prijedora, Doboja, Modriče i opštine Laktaši“, naveli su iz MUP-a.

Kako dodaju, u pretresima je pronađeno i oduzeto više predmeta koji će biti predmet daljeg krivičnog postupka (mobilni telefoni, kompjuteri, lap top kompjuteri, kompjuterska oprema, SIM kartice).

„Za navedena lica postoje osnovi sumnje da su kreirali i koristili zlonamjerne programe, uz pomoć kojih su tokom 2020. godine neovlašteno pristupali M:tel-ovoj aplikaciji m:go, nakon čega su vršili dopunu većeg broja pretplatničkih kartica, da bi nakon toga lično ili angažujući druga lica podizali tako stečeni novac kroz sistem kladionica i finansijskih institucija, čime su pričinili materijalnu štetu u iznosu iznad 650,000 KM“, navode iz MUP-a.

Protiv njih će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Izvor: nezavisne.com / Autor: Ljiljana Radić

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.