Doboj primjer dobrih praksi, podrška za unapređenje obrazovanja

DOBOJ – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić izjavila je da je grad Doboj primjer dobrih praksi i najavila podršku Ministarstva Gradskoj upravi da zajedno iznalaze sredstva za unapređenje obrazovanja u ovoj lokalnoj zajednici.

„Ovo je lokalna zajednica koja je vrlo zainteresovana za stanje obrazovanja u gradu i, osim sredstva koje izdvaja Vlada Republike Srpske, tu se iznalaze sredstva i iz drugih izvora i zbog toga i jesu dobri rezultati kada je u pitanju stanje objekata u kojima borave učenici i predškolci“, rekla je Stojičićeva novinarima.

Ona je istakla da je zadovoljna stanjem u ovom gradu, nakon sastanka sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem o stanju u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja u ovom gradu, rada Doma učenika, kao i svim postignutim uspesima u prethodnom periodu.

Jerinić je naveo da je ministarku obavijestio o stanju u predškolskim i školskim ustanovama, kao i planovima za naredni period uz podršku resornog ministarstva da bi svi učenici imali podjednake uslove obrazovanja.

On je istakao da je u toku puštanje u rad novog objekta za predškolski uzrast kako bi se zatvorila lista čekanja koja obuhvata oko 80 djece, te najavio izgradnju novog predškolskog objekta u južnom dijelu grada.

Stojičićeva će tokom današnje radne posjete Doboju obići Osnovnu školu „Vuk Stefanović Karadžić“ i sa rukovodstvom razgovarati o radu sa djecom sa smetnjama u razvoju.

Nakon sastanka predviđeno je obraćanje medijima.

U 12.30 časova Stojičićeva će razgovarati sa predsjednicima aktiva direktora srednjih škola u Srpskoj u prostorijama Ekonomske škole Doboj.

Po njihovom završetku biće objavljeno saopštenje, prenosi Glas Srpske.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.