Delegacija Vlade ZDK posjetila Tešanj

Delegacija Vlade ZDK na čelu sa Premijerom Nezirom Pivićem, posjetila je Tešanj i sa Opštinskim načelnikom Suadom Huskićem i predsjedavajućim Opštinskog vijeća Amirom Kurtićem održala sastanak sa članovima uprave Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj,

Delegaciju su činili i ministri za privredu Samir Šibonjić, za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Jasmin Čajić, za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija, predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić te zastupnik u Skupštini Alija Ogrić.

“Sastanak je bio veoma koristan, razgovarali smo o infrastrukturi, prioritetnim projektima za razvoj opštine Tešanj i ZDK, području sigurnosti, privrednoj infrastrukturi, kao i stvaranju uslova za nove investicije i zapošljavanje. Imamo konkretne planove koji su proistekli iz današnjeg razgovora”, rekao je Opštinski načelnik Suad Huskić.

“Izražavamo veliku zahvalnost privrednicima i sa velikom pažnjom slušamo njihove ideje i mišljenja kako bismo stvorili što bolji ambijent za dalji privredni razvoj unutar našeg kantona. Konkretno smo govorili o projektima koji su značajni za Tešanj, kao što je OŠ 9. septembar Medakovo, privreda, poljoprivreda i druge oblasti, jer kao Vlada želimo konkretnim projektima lokalnoj zajednici vratiti uplaćeni novac od strane privrednika i građana Tešnja”, rekao je Premijer ZDK Nezir Pivić.

Nakon sastanka, delegacija Vlade ZDK i Opštine Tešanj posjetila je Međunarodnu izložbu sitnih životinja u Sportsko-rekreativnom centru u Tešnju, prenosi Biznisinfo.ba.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.