CZTK: Poplave u Gračanici, Doboj Istoku i Živinicama, klizište u Srebreniku, požar u Gradačcu

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 7 sati bio je 199,85  m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). U odnosu na mjerenje prije 24 sata nivo je viši za 14 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 63,38 m3/s.

Nivo vodostaja na rijeci Spreča mjerno mjesto Karanovac u 08,00 sati je 370 cm (redovne mjere odbrane od poplava se poduzimaju na 300cm)

POPLAVE

Grad Gračanica

Zbog porasta vodostaja rijeke Spreče u protekla 24 sata došlo je do izlijevanja Spreče iz korita i plavljenja preko 80 Ha zasijanog poljoprivrednog zemljišta u Sprečkom polju na lokaciji od Miričine do Stjepan Polja.

Grad Živinice

Dana 31.5.2023. godine VJ Živinice je imala dvije intervencije na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata i to u naselju Višća gdje su ispumpavali vodu iz prostorija Osnovne škole Višća i na području naselja Bašigovci gdje su ispumpavali vodu iz podrumskih prostorija privatnog stambenog objekta.

Općina Doboj Istok

Zbog povećanog vodostaja rijeke Spreče trenutno je poplavljeno oko 30 Ha poljoprivrednog zemljišta u priobalnom području.

POŽARI

Grad Gradačac

Dana 1.6.2023. godine u 02,30 sati VJ Gradačac je imala intervenciju na gašenju privatnog motornog vozila u naselju Srnice Donje. Požar je lokaliziran i ugašen.

KLIZANJE TLA

Grad Srebrenik

U toku protekla 24 sata Službi civilne zaštite Grada Srebrenik prijavljeno je aktiviranje klizišta u naselju Sječe koje ugrožava dva stambena objekta (kuće).

Izvor: rtvtk.ba

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.