Cvjetković: Srce naraste kao Ozren planina kada dođu naši zvaničnici

Publicista porijeklom iz Vozuće Nenad Cvjetković izjavio je povodom posjete srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović Srpskom festivalu u američkom gradu Nort Port na Floridi – da „srce naraste kao Ozren planina“ kada u tuđinu u goste dođe istinski predstavnik srpskog naroda.

Foto Srna

– U razgovoru sa svojim narodom, gospođa Željka Cvijanović, bivša predsjednica Republike Srpske, a sada član Predsjedništva BiH je najčešće mogla čuti rečenicu „Čuvajte nam Srpsku! – objavio je na svom Fejsbuku novinar i publicista Cvjetković, koji je porijeklom iz Vozuće, a živi u Americi.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanoviće je posjetila Srpski festival u Nort Portu i istakla da je uvijek lijepo vidjeti Srbe koji daleko od otadžbine, ali sa njom u srcu, čuvaju svoju tradiciju, kulturu i običaje.

Srpska pravoslavna crkva Sveti Sava u gradu Nort Port na jugozapadu Floride organizuje veliki godišnji festival koji traje tri dana, od petka, 3. februara, do danas.

Nenad Cvjetković je zavičajni pisac.

Objavio je knjige „Neoplakani“ o učešću Srba sa područja, Ozrena, Vozuće i Gostovića u Prvom svjetskom ratu, „Vozuća, zapis o zavičaju“, „Pod zastavom džihada“, „Vozovi Vozuće“, „Bitka za Vozuću 1992-1995“, „Cvjetkovići od Vozuće“, „Energetika u Krivaji“.

Cvjetković je napisao tekstove, finansirao i publikovao guslarske kasete i DVD o stradanju i počinjenom genocidu nad srpskim narodom na području parohije hrške i vozućke u Drugom svjetskom ratu „Vozuća će slavu sačuvati“, te građanskom ratu 1992-95. godine „Odbrana i stradanje Vozuće“, prenosi rtrs.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.