Bošnjaci i Hrvati postigli dogovor u Neumu?

Juče su u Neumu počeli pregovori koji se vode o izmjenama izbornog zakona kojima prisusvuju predstavnici bošnjačkog i hrvatskog naroda, uz posredovanje američkih zvaničnika.

Na samom početku, potpuno neočekivano su usaglasili stavove i to da pregovore oko izbornog zakona stave ad acta, jer su uvjereni da će do sada najniži Visoki predstavnik presjeći mačem i da će njegova britka sablja odlučiti kako Bog i Bajden zapovijeda. I jedni i drugi imaju neograničeno povjerenje u Ameriku, a Visoki za sve ovo prima platu.

Bošnjaci i Hrvati su prije dnevnog brčkanja u moru ipak odlučili da razmotre o njima bitnim činjenicima, kako presjeći kolač i koji dio će kome ići.

Kako dogovor nije tekao predviđenom dinamikom, odlučili su da se prije zatvorenog bazena, spa, masaže, janjetine i žuraje ipak malo raskvase u moru.

More nam nije baš blizu, onako da se od sofre bacimo u vodu. Ipak nam treba nekih stotinjak metara do pučine. More je malo hladnjikavo. Šteta što domaćini nisu nešto učinili po ovom pitanju, ipak im mi nismo svako. Da ste nas samo vidjeli, nas Bošnjake i Hrvate, fino smo se zabavljali, odlično se slagali, malo odbojka, vatrpolo, skokovi na stražnjicu, igra zamoraca… Primjećujete da se i mi možemo lijepo slagati. U igri smo bratski dogovorili kako pocijepati i rasporediti kolač“, kazao je bošnjački predstavnik.

Nakon kupanja, a kako janjetina još nije bila gotova, odlučili su se poigrati igre skrivača.

Bilo je fantastično! Naša trka i vriska je bila po cijelom Neumu. Bošnjaci su u jednom trenutku ušli u otvorenu zatvorsku ćeliju, kako bi se sakrili, a čuvar, koji je istu provjetravao, ne znajući za iznenadnu posjetu, ćeliju je zatvorio i zaključao :). Bili su tu zaključani par sati, a meni su rekli da im je bilo super, baš onako prirodno, kao da njoj i pripadaju„, rekao je hrvatski predstavnik.

Nakon zabavnog dana, svi su izjavili da će im ovo biti nezaboravan odmor i da će svakako učiniti sve da ubrzo naprave još neku krizu, kako bi opet mogli doći na slične pregovore, na koje će sigurno pozvati i Srbe.

Izvor: Satira😀/GraniceDoboja.infoViše satira članaka OVDJE

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.