Izgubio novac na kriptovalutama, pa iz ničeg pokrenuo uspješan biznis

Ermin Agović je na prvoj godini studija ekonomije odlučio da sam plati školarinu za iduću godinu, a u to vrijeme je izgubio sakupljeni novac na kriptovalutama, pa je morao brzo da smisli novi plan.

Ko

Iako su njegovi roditelji insistirali da se ne brine o školarini, on je dao obećanje koje nije želio prekršiti.

Kazao je kako je danima sjedio i razmišljao čime bi se mogao baviti, dok mu nije sinula super ideja.

– Godinu ranije upoznao sam prijatelja koji je imao mašinu za čišćenje i više puta mi je nudio da probam, a onda je došla prilika za to. Unajmio sam od njega mašinu, nikome ništa nisam govorio, a moja porodica me s čuđenjem gledala dok sam sate provodio s usisivačem vježbajući dubinsko čišćenje – kazao je Agović za Avaz.

Počeo je s poslom nakon dva-tri dana, a prvi korak je bila izrada naloga na društvenoj mreži Instagram, ali i smišljanje načina kako da se izdvoji od drugih.

– Odlučio sam da napišem ono što i jeste: “student ekonomije u potrazi za poslom“. Ubrzo su se javile prve mušterije, koje su me dalje preporučivale i tako se mreža pomalo širila – objasnio je Agović.

On je završio fakultet, ali se i dalje bavi dubinskim čišćenjem jer ima puno posla. Svoje znanje koje je stekao na fakultetu inkorporirao je u ovaj mali biznis.

Posebnu pažnju pridao je marketingu, koji je inače volio na studijima, sam je pravio kampanje i sve ostalo što je bilo potrebno.

Kazao je da nije bilo lako uskladiti predavanja i posao, ali je ipak uspio postići to što je zacrtao.

– Moram priznati da je bilo naporno studirati i raditi. Konačno dočekate vikend da se odmorite, a ja tada idem da radim. U prosjeku se radi po 12 sati, ali sam znao nekad raditi i 17 sati – naveo je Ermin Agović.

Svaki dan mu je ispunjen novim kontaktima, zanimljivim razgovorima, a kaže da voli od svakoga čuti neki koristan savjet, prenosi Biznisinfo.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.