Ekonomija

Tešanj (Foto): Otvorena Centralna PIT konferencija namijenjena proizvodnim kompanijama

U Tešnju je juče otvorena Centralna PIT (Proizvodnja – Industrija – Tehnologija) konferencija koja će svim učesnicima tokom dva dana trajanja ponuditi raznovrsan program, edukacije, panel diskusije, umrežavanja, te posjete tešanjskim kompanijama.

Konferenciju su otvorili Tarik Kadrispahić, direktor kompanije Targer E&C, organizatora PIT konferencije, te Suad Huskić, načelnik Opštine Tešanj.

Smatram da su ovakve stručne konferencije odlična prilika za razvoj rukovodećeg i stručnog kadra proizvodnih kompanija. Usvajanje novih znanja i ideja, poslovno umrežavanje, kao i širenje pozitivnih vibracija, energije i nadahnuća, to su neki od ključnih zadataka PIT konferencija“, izjavio je Kadrispahić.

Načelnik Huskić, izrazio je veliko zadovoljstvo što se ovogodišnja Centralna PIT konferencija održava upravo u Tešnju, jednoj od najvećih opština u BiH iz koje dolaze najveći kreatori bh. ekonomije.

Prije svega želio bih da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu u Tešanj, opštinu koja broji više od 2.400 poslovnih subjekata i koja je imala izuzetne ekonomske rezultate u ravoju bh. ekonomije u posljednjih deset godina. Smatram da je kompanijama od velikog značaja pomoć koju dobivaju od strane lokalne zajednice, s tim u vezi opština Tešanj usvojila je Strategiju opštinskog razvoja do 2027. godine i naša vizija je da Tešanj postane sredina ekološke svijesti, inovativne poduzetnosti i društvene etike. Bez obzira na konstantan rast stope zaposlenosti i razvijenosti ove sredine, mi konstantno pratimo trendove koji se dešavaju na tržištu te u skladu s njima djelujemo“, rekao je Suad Huskić, načelnik Opštine Tešanj.

Nakon uvodnog govora, temom „Komunikacijom do zadovoljstva uposlenika“, o kojoj je govorio Đorđe Maričić, iz kompanije Maverick Consulting iz Beograda, počela je sa radom ovogodišnja Centralna PIT konferencija. Nakon prvog izlaganja uslijedit će i naredna predavanja o temama „Primjena AI (umjetna inteligencija) rješenja u modernom skladišnom poslovanju i transportu“, o kojoj će govoriti Emir Žunić iz kompanije Info Studio, zatim „Da li je Industrija 4.0 moguća bez rješenja za napredno planiranje i terminiranje proizvodnje?“, o kojoj će govoriti Darko Spasojević, iz banjalučke kompanije M&I Systems. O temi „Rješenja i proizvodi za automatizaciju proizvodnje“, govorit će direktor kompanije Tipteh, Nadir Durmić. Dok će o iskustvima sa njemačkog tržišta i inovativnom poslovnom djelovanju govoriti dr. Advan Begović iz kompanije Siemens. O temama „Digitalna rješenja za poslovanje kompanija“ govorit će Ferhat Dedić iz kompanije Algotech, „Kako privući i zadržati zaposlene uz pomoć brenda poslodavca“ govorit će Nermina Ajanović iz kompanije Kolektiv/Posao.ba, te temi „Robotski sistemi“ gdje će na praktičan način biti prikazana njihova primjena, govoriti Edin Lipovac iz kompanije Autotech BH.

Nakon konferencijskog dijela uslijedit će i dvije panel diskusije.

Prvi panel bit će posvećen temi „Kako povećati produktivnost i plate u bh. proizvodnim kompanijama?“ čiji će govornici biti Mahmut Galijašević, Mann + Hummel BA, Snježana Köpruner, GS-TMT, Izudin Neimarlija, Tvornica cementa Kakanj, Seudin Softić, Autotech, Maid Jabandžić, Madi i Tarik Kadrispahić, Targer E&C.

 

U drugoj panel diskusiji o temi „Kreativnost i inovativnost u modernom poslovanju“ govorit će Faruk Širbegović, Širbegović Inžinjering, Isan Selimović, QSS, Dženan Ajanović, INOX Ajanović i AP Atelier Tešanj, Edin Garić, Prevent Fad, Mirsad Ramić, Cromex i Tarik Kadrispahić, Targer E&C.

Drugog dana konferencije planirane su panel radionice „Industrija 4.0 – kako kreirati kompanije i društvo budućnosti“, čiji će panelisti biti dr. Advan Begović Siemens Mobility Division Munchen, Darko Spasojević, M&I Systems, dr. Adis Muminović, CGP Design Team, Zoran Đurđević, Kala, Mitja Orlačnik, Lean Rešitve Celje. Posljednja panel radionica na ovogodišnjoj Centralnoj PIT konferenciji bit će o temi „Logistika – trenutni izazovi i napredna rješenja“, panelisti će biti Zlatan Golub, Špica, Zlatan Uzunović, Prevent Interior, Antonio Zrilić, Logiko, Vanis Ahmetović, Mann+Hummel Group. Moderator Centralne PIT konferencije je Kemal Balihodžić, CEO u kompaniji UpTrend Marketing Solutions. Nakon završenog radnog dijela konferencije, svi učesnici imat će priliku posjetiti dvije renomirane bh. kompanije. Riječ je o kompanijama, primjerima uspješnosti u branšama u kojima djeluju Medena Commerce i Inox Ajanović.

 

Iz kompanije Targer E&C pozvali su sve zainteresovane da prate njihovu oficijelnu web stranicu, kako bi bili upoznati sa narednim konferencijama koje su planirane za narednu godinu, kao i lokacije na kojima će se one održavati.

Podsjetimo ove godine pored Centralne PIT konferencije u Tešnju, veoma uspješno realizirane su i konferencije PIT Drina u Goraždu, te PIT Krajina u Cazinu.

Medijski partneri Centralne PIT konferencije su Federalna novinska agencija – FENA, akta.ba, te magazini Start i BH Putovanja.

GD

Recent Posts

Hristos Vaskrse -Vaistinu Vaskrse: Običaji za Vaskrs

Svim pravoslavnim vjernicima srećan najradosniji hrišćanski praznik - Vaskrs, uz tradicionalan pozdrav Hristos Vaskrse -…

15 sati ago

Nove kazne za turiste u Crnoj Gori: Spremite i do 1.000 evra

Lokalne vlasti Tivta odlučili su da zabrane kretanje turista u kupaćim kostimima u pješačkim zonama,…

24 sata ago

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

2 dana ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

2 dana ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

3 dana ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

3 dana ago

This website uses cookies.