Categories: TeslićVijesti

SPS Teslić na poslanički mandat u izbornoj jedinici 5 (FOTO)

SPS Teslić u Blatnici

Socijalistička partija Srpske u Tesliću punim kapacitetom vrši pripreme za parlametarne izbore 2022. godine.

Opštinski odbor SPS Teslić, trenutno je druga po snazi na opštini, što su dokazali i brojem mandata za Savjete u mjesnim zajednicama, koji su provedeni 15. novembra ove godine.

Tako je u MZ Blatnica, ova partija osvojila dva mandata u Savjetu MZ Blatnica.

SPS vrši osvježavanje u svim odborima sa novim mladim i veoma perspektivnim kadrovima.

Podsjećamo da je ova partija na zadnjim parlamentarnim izborima u Tesliću osvojila 4.280 glasava, te tako postigla najbolji nominalni rezultat u okviru tadašnjeg SP-a.

U SPS-u ne kriju namjeru da na sljedećim parlamentarnim izborima osvoje poslanički mandat. Njihov naum je da u teslićkoj opštini osvoje 5.000 glasova.

Socijalistička partija Srpske, zajedno sa SDS-om i SDP-om, čini vlast u Tesliću. Osim predsjednika Skupštine opštine, sekretara Skupštine opštine, kadrovi SPS-a u Tesliću rukovode odjeljenjima inspektorata, društvenih djelatnosti i boračkom organizacijom. Takođe, ova partija u Tesliću ima direktora Centra za socijalni rad, a ubrzo postavljaju i direktora Komunalca. Njihovi kadrovi su zastupleni srazmjerno izbornom rezultatu u upravnim i nadzornim odborima. Osim SPS-ova četiri odbornika u Skupštini opštine Teslić, činjenica je da ovu partiju podržavaju još tri odbornika iz drugih partija, što je evidentno i u skupštinskim odlukama, koje su redovno podržane sa 17, 18 ili 19 odborničkih glasova.

U petak, 26.11.2021. godine u MZ Blatnica, ova partija je održala sjednicu mjesnog odbora na kojoj je za predsjednika MO Blatnica jednoglasno izabran dip. ing. Sretko Klječanin. Novi SPS-ov MO Blatnica će činiti: Dragana Lazarević, Saša Vidović, Radislav Tomić, Igor Miljić, Nenad Stevanović i Jovo Petković.

Izabrani predsjednik se zahvalio na izboru i obećao da ce SPS u Blatnici zadržati pobjedničku tradiciju.

Takođe, obratio se i Dragutin Škrebić, predsjednik Opštinskog odbora Teslić, koji se svim prisutnim članovima zahvalio na podršci koju daju ovoj partiji. Škrebić je naglasio da je 2018. godine ova partija u Blatnici pobijedila sa 149 osvojenih glasova, a zadovoljstvo je izrazio i rezultatom od 131. glasa, koliko je ova partija osvojila na lokalnim izborima 2020. godine.

Večerašnji skup i svi prisutni daju optimizam da ce SPS u Blatnici 2022. godine imati dobar rezultat„, naveo je Dragutin Škrebić.

Skrebić je dao punu podršku novoizabranom mjesnom odboru i obećao potrebnu logističku podršku. Posebno je istakao podršku ovoj mjesnoj zajednici, njenim građanima, kao i čitavom blatničkom kraju za projekte koje oni naznače i apliciraju.

Rukovodstvo SPS-a, kao i svi izabrani funkcioneri ove partije, moraju biti servis građana i aktivno učestvovati u rješavanju njihovih zahtjeva„, kazao je Škrebić i dodao:

Spreman sam da lično učestvujem u zapošljavanju stanovnika ove regije, a sve u cilju opstanka ljudi na svojim ognjištima.

Skrebić se kritički osvrnuo na prethodnu vlast, nelegalnu sječu sume na prostoru ove regije, kao i izborne procese, krađu glasova zbog kojih su pokrenuti i brojni krivični procesi.

On je ponosan da kadrovi SPS-a nisu učestvovali u bilo kakvim krađama državne imovine, prevarama u izbornim procesima, niti kupovini glasova.

Ova partija je dala priliku vrlo mladim i kvalitetnim ljudima koji su veoma odgovorno prišli svojim zadacima. Preduzeća i institucije kojim rukovode kadrovi SPS-a u Tesliću, plaćaju sve obaveze prema budžetu Repulike Srpske. Redovno isplaćuju plate i ne učestvuju u bilo kakvim prljavim aferama„, rekao je predsjednik Škrebić.

U otvorenoj raspravi, prisutni članovi i simpatizeri, dali su punu podršku kadrovima SPS-a u Tesliću.

Evidentno je da ovakvim radom ova partija ima dobre izglede da 2022. godine osvoji planiranih 5.000 glasova u Tesliću, a samim tim i poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ispred izborne jedinice 5 (Doboj, Teslić, Stanari i Petrovo).


Skupština Foruma žena SPS Teslić

Ranije je u Tesliću održana izborna Skupština Foruma žena Opštinskog odbora SPS Teslić.

Izabrana je nova predsjednica Foruma žena Teslić, dipl. pravnik Sanja Đurđević iz Teslića, a za sekretara dipl. pravnik Nikolina Cocić iz Teslića.

Skupu su se obratili Dragutin Škrebić predsjednik Opštinskog odbora SPS Teslić, Goran Selak predsjednik SPS-a i Darinka Pejić pedsjednica Foruma žena SPS-a.

Pored izbora rukovodstva Foruma žena SPS Teslić, na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji i ciljevima SPS-a. Poslije radnog dijela nastavljeno je druženje i zabava.

GD

Recent Posts

Nove kazne za turiste u Crnoj Gori: Spremite i do 1.000 evra

Lokalne vlasti Tivta odlučili su da zabrane kretanje turista u kupaćim kostimima u pješačkim zonama,…

1 sat ago

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

1 dan ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

1 dan ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

2 dana ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

2 dana ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

2 dana ago

This website uses cookies.