Categories: Vijesti

Pretresi na 50 lokacija, uhapšeno 19 osumnjičenih za šverc droge iz Albanije i Crne Gore u BiH

BANjALUKA – Policija Srpske je do sada uhapsila 19 osumnjičenih za šverc droge i oružja, te krijumčarenje ljudi, a obavlja pretrese na 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od pretresa je u banjalučkoj ulici Filipa Kljajića.

Nezvanično saznajemo da su u akciji „Storidž 2“ uhapšeni Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Dragan Gavrilović, Mladen Grbić, Saša Vidović i Goran Vidović iz Gradoške, te Radoslav  i Saša Narančić iz Srpca. U Banjaluci je slobode lišen Nebojša Tojagić, a u Laktašima Radivoje Lekić, a uhapšen je i Dario Taškov iz Novog Grada.

Prema našim informacijama, među prvoosumnjičenima je Veljko Ugrenović iz Gradiške koji je i u septembru bio na meti policije zbog sumnje da se bavi prodajom droge.

Saznajemo i da na području Gradiške pretresaju i objekte u vlasništvu Mladena Grbića. On je ranije povezivan sa Milivojem Lovrenovićem i akcijom „Transporter“.

Akciju sprovode policijski službenici MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), pod nadzorom Tužilaštva BiH.

-Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima SIPA, a pod nadzorom Tužilaštva BiH sprovode operativnu akciju „Storidž 2“ zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena krivična djela organizovani kriminalitet i neovlašteni promet opojnih droga neovlašten promet oružjem i  vojnom opremom i krivično djelo krijumčarenje ljudi- saopštila  je načelnik sektora za odnose s javnošću Mirna Miljanović.

Ova grupa sumnjiči se da je vršila međunarodno krijumčarenje droge i oružja, na način da su pripadnici grupe djelovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama.

-Organizovana kriminalna grupa, protiv koje policija danas sprovodi akciju „Storidž 2“, osumnjičena je da je duži period krijumčarila drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da je akcija rezultat dugotrajne istrage Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija i institucija za sprovođenje zakona iz BiH, zemalja regiona i EU s ciljem da se otkriju i procesuiraju pripadnici organizovanih grupa narko-kriminala koje djeluju na području Banjaluke, Gradiške i drugih gradova u BiH.

U akciji „Storidž 1“, prije godinu je zaplijenjeno 460 kilograma skanka spremnog za dalju prodaju.

Droga je pronađena u jednom pomoćnom objektu na području Gradiške, a istragom je utvrđeno da vlasnik, koji inače radi u inostranstvu, nije znao šta mu se dešava u zavičaju, i to u njegovoj imovini.

Vrijednost te zaplijenjene droge je procijenjena na 800.000 evra. Međutim, čim bi prešla granicu s Hrvatskom i ugledala EU, vrijednost je skočila na gotovo duplo veći iznos.

-Tokom istrage, koju sprovodi Tužilaštvo BiH, saradnja je ostvarena i sa strukturama Evropola i EU – naveli su iz Tužilaštva BiH.

Ko su uhapšeni

Mladen Grbić je ove godine povezivan sa Milivojem Lovrenovićem i akcijom „Transporter“. Uhapšen je zbog posjedovanja veće količine oružja.

Postom su Dragoslav Radaković i Veljko Ugrenović hapšeni u septembru  radi istrage koja se vodila protiv Grbića i zbog sumnje da su pokušali da naprave laboratoriju za uzgoj narkotika te zbog posjedovanja naoružanja.

Otac i sin Radislav i Saša Narančić, hapšeni su prije dvije godine kada je na njihovom posjedu pronađen je profesionalna laboratorija za proizvodnju marihuane s tri velike hale.

Izvor: glassrpske.com

GD

Recent Posts

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

3 sata ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

6 sati ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

1 dan ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

1 dan ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

1 dan ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

2 dana ago

This website uses cookies.