Categories: Turizam

Kakve vile, koji prvi red do mora, na Braču cvjeta nova vrsta turizma, ovo je apsolutni hit! Ista pomama zavladala i na Šolti, cijena im je paprena, ali kupci zovu sa svih strana

Apartman prvi red do mora, kućica s nekoliko soba s čijih se prozora vidi plaža, ma i ona u četvrtom, petom, desetom redu, luksuzna vila, sve je to ovo ljeto na Braču puno i prepuno.

Ali sve vam je to ništa u usporedbi s objektom izgrađenim, obnovljenim u masliniku, s bazenom, u miru i tišini, bez susjeda koji vam vire u teču, bez graje, pijane ekipe, u čistoj idili i osami.

Ovo ljeto brački hit nad hitovima su upravo takva poljska imanja gdje gost bira šta želi. Pa ako hoće gužvu spusti se do mora. Ako hoće osamu, odmara na bazenu. U dogovoru s vlasnikom svako mu se jutro dostavlja svježa hrana. Povrtnjak mu je nadomak ruke, sam bere pomidore i krastavce, u kokošinjcu ga čekaju još topla jaja.

Odmor u masliniku je u aktuelnoj sezoni počeo je rušiti rekorde. Dovoljno je vidjeti trend situaciju iznad Supetra: na magistrali prema istoku ostrva u pravcu Bola, s obje strane sve su češća slika mali uređeni maslinici s prizemnim objektima, površine 50-ak kvadrata. Oko njih se njeguju mlada stabla maslina, i na nekim lokalitetima posve su promijenili dugo godina zapuštenu vizuru.

Na nekim se predjelima more uopšte ne vidi, no u novonastalom trendu takav se pogled više ni ne traži. Nije presudan za izbor top lokacije za ljetovanje. More je uvijek in, ali odmor u prirodi je hit.

– Ista je stvar i na zapadu Brača, ma na cijelom ostrvu. Na sve strane vidiš obnovljene maslinike i crvene kroviće kako iz njih vire. Nema ko ne obnavlja, svi su ili sredili ili sređuju stare pojate i krenuli u taj vid turizma. Pa se ima nešto drugačije ponudit gostu, a da nije more u prvom planu. Svako ko ovako nešto ima, radi dobru turističku priču – pričaju nam ljudi iz Miraca, Bobovišća, Milne, Pučišća…

Svi smo prije deset godina bili skeptični kada su počele nicati kuće po maslinadama s bazenima. A danas one trže 400 do 500 evra na dan, puno više nego prvi red do mora, piše slobodnadalmacija.hr.

Ostatak teksta na linku.

GD

Recent Posts

Hristos Vaskrse -Vaistinu Vaskrse: Običaji za Vaskrs

Svim pravoslavnim vjernicima srećan najradosniji hrišćanski praznik - Vaskrs, uz tradicionalan pozdrav Hristos Vaskrse -…

14 sati ago

Nove kazne za turiste u Crnoj Gori: Spremite i do 1.000 evra

Lokalne vlasti Tivta odlučili su da zabrane kretanje turista u kupaćim kostimima u pješačkim zonama,…

23 sata ago

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

2 dana ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

2 dana ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

3 dana ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

3 dana ago

This website uses cookies.