Categories: Turizam

Izvjesno samo ljetovanje u Neumu i Crnoj Gori

Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu diktiraće propise za predstojeću turističku sezonu, a za sada je izvjesno samo ljetovanje u Neumu i na Crnogorskom primorju.

Potvrđuju to u turističkim agencijama širom Srpske, ističući da se nadaju da će masovna vakcinacija stanovništva doprinijeti stabilizaciji epidemiološke situacije u cijelom svijetu, kako bi ovog ljeta bila omogućena putovanja do dalekih destinacija koje su godinama hit među stanovnicima Srpske.

U turističkoj agenciji “Hepi travel” iz Bijeljine ističu da će 1. marta biti objavljeni novi propisi po kojima će se moći putovati u Tursku, a sredinom aprila i za zemlje Evropske unije, te da će na osnovu toga moći da definišu konkretne ponude za ljetovanja.

– Za Egipat još od septembra treba negativan PCR test i oni su rekli da se to neće mijenjati ni u narednom periodu. Ono što je i dalje nepoznanica jeste kakvu će uslugu turisti imati u hotelima, kako će se hrana posluživati i sve ostalo. Posljednjih pet dana imamo rezervacije za Crnu Goru, dok se za Grčku dosta raspituju – rekli su u “Hepi travelu”.

Dodali su da su hoteli u Crnoj Gori ponudili dobre popuste, te da je i to jedan od razloga zašto su mnogi već rezervisali aranžman za ljeto na obalama Jadranskog mora.

– Cijene smještaja su snižene od deset do 30 odsto za rezervacije do kraja marta – rekli su u ovoj agenciji.

Dok čekaju ljeto u nadi da će imati šta da ponude svojim klijentima, u banjalučkoj turističkoj agenciji “Cepter pasport” kažu da trenutno imaju zainteresovanih za putovanja do Dubaija i Egipta.

– Riječ je o individualnim rezervacijama. Letovi su iz Beograda, a cijene se kreću od 400 evra pa naviše. Čekamo ljeto i postoje najave da će ponovo ići letovi iz Banjaluke za Tursku – rekli su u “Cepter pasportu”.

Naglašavaju da već sada rade rezervacije za ljeto u Neumu.

–  Iznenađujuće je velika zainteresovanost za Neum. Čak i klijenti kojima u normalnim okolnostima Neum ne bi bio prvi izbor, lani su se vraćali zadovoljni s ljetovanja i ponovo rezervišu aranžmane za tu destinaciju – rekli su u ovoj banjalučkoj agenciji istakavši da turiste nije omelo ni to što su tamošnji hotelijeri blago podigli cijene smještaja.

Ponudu za ljetnju sezonu još nisu kreirali u trebinjskoj turističkoj agenciji “Frend travel” iako Trebinjci uveliko zovu i raspituju se.

– Mnogo je više naših sugrađana koji ovih dana žele putovati širom Republike uz turističke vaučere, tako da uglavnom radimo ta putovanja – naveli su u ovoj agenciji.

Osmi mart

Za Dan žena turističke agencije damama nude putovanja na domaće i destinacije u regionu. U širokoj lepezi ponuda, zavisno od agencije, mogu se pronaći osmomartovska putovanja do teslićkog Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica”  uz mogućnost korišćenja turističkog vaučera, a u ponudi su i Zlatibor i Ohrid sa izletom u Tiranu.

Izvor: glassrpske.com

GD

Recent Posts

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

9 sati ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

13 sati ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

1 dan ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

1 dan ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

1 dan ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

2 dana ago

This website uses cookies.