Doboj: Direktori škola i turistička agencija planiraju NOVO IZVLAČENJE NOVCA od roditelja

Godišnjim programom rada, škole na osnovu elaborata planiraju izlete i ekskurzije koje se prema nastavnom planu i programu održavaju u periodu redovne nastave, nikako za vrijeme raspusta. U ovom slučaju Ministarstvo prosvjete i kulture sa nižom hijerarhijom je odgovorno za sve eventualne posljedice.

Za sada, zanemarujući izrazito naduvane cijene redovnih, tj. po planu i programu planiranih ekskurzija u periodu izvođenja nastave, svih dobojskih škola u saradnji sa jednom dobojskom turističkom agencijom (preko 500 KM, 3 dana, Jahorina, maj 2023., period kada je na Jahorini pustoš i najniže cijene), kojima ćemo se baviti u nekom narednom periodu, dobili smo informaciju da jedna osnovna škola iz Doboja u saradnji sa turističkom agencijom iz Doboja, a vjerovatno će sve škole sinhronizovano djelovati, planira ekskurzijuiju za sve razrede, najverovatnije u perodu proljećnog raspusta. Roditelji koji šalju djecu na ekskurzije ovakvog tipa, bez utemeljenja po planu i programu u redovnoj nastavi, treba da znaju da je odgovornost za djecu isključivo na roditeljima, te da Ministarstvo prosvjete i niža hijerarhija sa neželjenim posljedicama nema ništa.

Uzimajući u obzir da se ekskurzija planira u periodu redovne nastave, jasno je da planirana ekskurzija u periodu raspusta, služi samo kako bi se vanredno oporezovali roditelji i nahranila gladna usta direktora, turističke agencije, osobe koja radi program ekskurzije i vodiča.

Za sada su razredne starješine dobile zadatak, da u interesu pomenutih, odrade prljav posao, te da sazovu roditeljske sastanke i proture informaciju roditeljima o ekskurziji. A kako uvijek biva, roditelji na roditeljskim sastancima ćute, kako niko ne bi pomislio da ne vole svoje dijete, a kada se sastanak završi, velika većina se žali na ogromne cijene i neplaniran trošak.


Ekskurzije ovog tipa, u vremenu hiperinflacije, gdje većina roditelja ne može da podmiri ni osnovne potrebe, čisti je bezobrazluk, beobzirnost, pohlepa,…

Za sada ovoliko, neodređeno, ali ukoliko dođe do planiranih roditeljskih sastanaka i zvanične informacije za ekskurzije ovog tipa, mi ćemo dalje djelovati i izaći sa informacijama o nazivu škola, cijenama i nazivu turističke agencije.

GD

Recent Posts

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

3 sata ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

7 sati ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

1 dan ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

1 dan ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

1 dan ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

2 dana ago

This website uses cookies.