Doboj

Željeznice RS nagrađuju radnike: Za plate do 500 KM stimulacija (10%), od 500 do 700 KM (8%), od 700 do 1.100 KM (6%)

Dobrim rezultatima poslovanja do stimulacije

Uprava Željeznica Republike Srpske donijela je odluku da radnicima uz platu za maj isplati i stimulaciju, imajući u vidu da plate nisu povećavane godinama, a da analize rada u prva četiri mjeseca pokazuju prebačaj prihoda i smanjenje rashoda realno planiranih za ovu godinu.

Da bi raspoloživi iznos novca bio što realnije raspoređen Uprava je u prethodnom periodu održala sastanak sa predstavnicima željezničkih sindikata kako bi čula i njihovo mišljenje.

Obje strane su se saglasile da bi najveći procenat trebalo da dobiju radnici sa najnižim platama, pa je Uprava tako i predvidjela svojom odlukom. Radnicima, koji primaju platu do 500 KM stimulacija iznosi 10 odsto, od 500 do 700 KM osam odsto, a onima čija je plata od 700 do 1.100 KM šest odsto.

U razgovorima sa Vladom i Ministarstvom saobraćaja i veza Uprava Željeznica Republike Srpske dobila je saglasnost za takvu odluku, s obzirom na dobre rezultate ostvarene u prethodnom periodu koje bi trebalo da osjete i zaposleni u Željeznicama.

Uprava je odluku donijela kao privremenu mjeru do donošenja kolektivnog ugovora kojim bi trebalo da se trajno poboljšaju primanja radnika.

Ostvareni rezultati poslovanja, povećani prihodi i smanjeni rashodi u odnosu na planirane, omogućili su da se povećaju primanja željezničarima, a menadžment nastoji da takav trend zadrži boljom organizacijom, efikasnijim radom zaposlenih, kao i privlačenjem novih korisnika željezničkih usluga.

Uprava poziva želјezničke sindikate i radnike da joj i u narednom periodu budu konstruktivni partneri, koji će pomoći u nastojanju da se Želјeznice Republike Srpske očuvaju i u svakom smislu unaprijede, što je od značaja i javnog interesa i za Republiku Srpsku, a samim tim da zajednički sačuvaju prava zaposlenih iz radnog odnosa, odnosno da se stvore realne osnove da ta prava u budućnosti budu i veća, navode iz žrs.

GD

Recent Posts

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

4 sata ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

4 sata ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

4 sata ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

1 dan ago

ZVONO POZIVA SVE MANJE ĐAKA U UČIONICE: U školama upisano skoro 50.000 manje srednjoškolaca

U Bosni i Hercegovini školske učionice su sve praznije, a broj učenika iz godine u…

1 dan ago

OVOME SE NIKO NIJE NADAO: Detaljna prognoza za Prvi maj

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa povremenom…

2 dana ago

This website uses cookies.