Categories: DobojVijesti

Vremensko ograničenje parkiranja u Ekstra zoni (Ulica Svetog Save)

Novim Pravilnikom o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji i načinu naplate komunalne takse za parkiranje na javnim parkiralištima na području grada Doboja, broj 02-022-61/22 od 25. janura 2022. godine, izvršena je izmjena vremenskog ograničenja zadržavanja na otvorenom parkiralištu u Ekstra parking zoni u gradu Doboju (Ulica Svetog Save).

Naime, ovim Pravilnikom se ograničava zadržavanje vozila u Ekstra parking zoni (Ulica Svetog Save) na maksimalno 2 sata (120 minuta) od momenta plaćanja karte. Po isteku tih 2 sata, vozači su obavezni izvršiti izmještanje svog vozila sa parkinga u Ekstra zoni (Ulica Svetog Save) na najmanje 1 sat (60 minuta).

Ova izmjena pravilnika o ograničenju vremena zadržavanja vozila na parkingu u Ekstra zoni vrijedi i za sve vozače sa kupljenom pretplatnom godišnjom kartom.

Stanarske pretplatne godišnje karte (ZEV karte), NE VAŽE za parkiranje u Ekstra zoni, odnosno u Ulici Svetog Save u Doboju.

Pretplatne godišnje i povlaštene (mjesečne i godišnje) parking karte, karte izdate od dobojske Gradske uprave po bilo kom osnovu podliježu vremenskom ograničenju, kao i invalidske parking karte sa međunarodnim znakom pristupačnosti koje izdaje CIPS.

IZVOD IZ PRAVILNIKA:

Komunalne takse na otvorenom parkiralištu u ekstra zoni, bez obzira na način naplate, su sljedeće:

  • Parking karta za parkiranje u ekstra zoni iznosi 1 KM za svaki čas parkiranja, s tim da najduže vrijeme trajanja parkiranja iznosi 2 (dva) vezana časa, nakon čega vozilo mora napustiti ekstra zonu na minimalno 1 (jedan) čas;
  • Višesatna karta za parkiranje u ekstra zoni iznosi 5 KM, s tim da najduže vrijeme trajanja parkiranja iznosi 2 (dva) vezana časa, nakon čega vozilo mora napustiti ekstra zonu na minimalno 1 (jedan) čas;
  • Dnevna karta za otvorena parkirališta iznosi 10 KM, u ekstra zoni se može koristiti uz poštovanje uslova i načina parkiranja u ovoj zoni, tj. najduže zadržavanje vozila je 2 (dva) vezana časa, nakon čega vozilo mora napustiti ekstra zonu na minimalno 1 (jedan) čas;
  • Pretplatna karta za sva otvorena parkirališta se može koristiti uz poštovanje uslova i načina parkiranja u ovoj zoni, tj. najduže zadržavanje vozila je 2 (dva) vezana časa, nakon čega vozilo mora napustiti ekstra zonu na minimalno 1 (jedan) čas. Komunalna taksa na svim zatvorenim parkiralištima na kojima je plaćanje komunalne takse za parkiranje organizovano putem poluautomatskih, odnosno automatskih sistema naplate iznosi 1 KM po započetom satu, a plaća se isključivo prilikom izlaska sa parkirališta prema podacima sa ulaznog print listića. Za ovakav način naplate parkinga ne važe karte za otvorena parkirališta satna, višesatna, dnevna, stanarska i pretplatne karte za sva parkirališta.

Izvor: Dirg

GD

Recent Posts

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

19 sati ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

19 sati ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

20 sati ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

2 dana ago

ZVONO POZIVA SVE MANJE ĐAKA U UČIONICE: U školama upisano skoro 50.000 manje srednjoškolaca

U Bosni i Hercegovini školske učionice su sve praznije, a broj učenika iz godine u…

2 dana ago

OVOME SE NIKO NIJE NADAO: Detaljna prognoza za Prvi maj

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa povremenom…

3 dana ago

This website uses cookies.