Categories: DobojEkonomija

U Doboju predstavljeno šest poslovnih ideja mladih

DOBOJ- Šest mladih iz Doboja, koji učestvuju u Cefe programu podrške preduzetništvu, predstavilo je danas svoje startap ideje, a dva najbolje ocijenjena projekta biće finansirana sa po 5.000 KM.

Riječ je o projektima za proizvodnju unikatnih lampi od drveta, auto-praonici, arhitektonskom studiju, projektovanju namještaja i enterijera, servisu za čišćenje i gejmerskoj igraonici.

Perica Todorić, koji je po struci elektroenergetičar i predstavio se sa projektom savremeno opremljene auto-praonice, naveo je da u tom poslu ima dugogodišnje radno iskustvo u zemlji i inostranstvu i da planira zaposliti tri radnika, po jednog godišnje.

Dizajner Dejana Kvržić predstavila je plan za pokretanje enterijer studija za projektovanje namještaja i prostora, navodeći da već sedamnaest godina radi u industriji namještaja i da bi kreirala svoj tipski proizvod.

Predsjednik Gradske razvojne agencije Aleksandar Goganović rekao je novinarima da je šest kandidata ušlo u uži krug od ukupno njih 15, koliko ih se u oktobru prijavilo na drugi konkurs Programa podrške preduzetništvu u Doboju.

On je pojasnio da se program realizuje na osnovu ugovora o saradnji Gradske uprave, Gradske razvojne agencije i Udruženja trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika putem vježbe – Cefe BiH, koji podržava Ambasada SAD u BiH.

Projekt menadžer prorama podrške Tamara Bjelić kaže da je Doboj jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je u okolnostima sa pandemijom virusa korona u tekućoj godini izdvojila sredstva za dvije grupe učesnika.

Ona je podsjetila da ja za najbolje poslovne ideje obezbijeđena dugoročna mentorska podrška kroz Mrežu podrške preduzetništvu.

U prethodnom javnom pozivu u uži krug ušlo je pet projektnih ideja, a 18. avgusta potpisani su ugovori sa dva najbolja, i to Srđanom Arsenićem sa projektom preduzeće za bezbjednosne sisteme i Željkom Dobrojevićem sa projektom za digitalnu marketing angenciju, koji su po registrovanju preduzeća zaposlili četiri radnika.

Poslovne ideje predstavljene su u sali Skupštine grada.

Izvor: glassrpske.com

GD

Recent Posts

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

15 sati ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

18 sati ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

2 dana ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

2 dana ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

2 dana ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

3 dana ago

This website uses cookies.