Categories: DerventaEkonomija

U Derventi zaposleno više od 6.500 radnika

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je da je Derventa najuspješnija u privlačenju stranih investitora i poslovanju privrede, a da su sajamske manifestacije mjesto gdje se privredne aktivnosti mogu najbolje promovisati.

“Ako uzmemo činjenicu da imamo više od 30 stranih investitora, broj nezaposlenosti je na najnižem procentu u BiH, onda nam to sve govori”, rekao je novinarima Petričević, koji je u srijedu u Derventi svečano otvorio 15. Derventski sajam privrede i turizma na kojem učestvuje više od 100 izlagača iz Republike Srpske i BiH.

Zahvalivši organizatorima sajma, Petričević je istakao da su ovo manifestacije gdje se privrednici mogu predstaviti i kao izlagači međusobno upoznati, sticati nova poznanstva i poslovne odnose koji su u svakom slučaju bitni, posebno u ovom periodu koji je uzrokovala sama pandemija.

On je istakao da je Ministarstvo u prethodnim godinama podržavalo sajamske aktivnosti u Derventi, što će sa Vladom Republike Srpske i dalje nastaviti da čini.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić naglasila je da je Derventa primjer uspješne lokalne zajednice i mjesto gdje trebaju doći mnogi da vide kako stvoriti pozitivan privredni ambijent.

“Republika Srpska, kada je u pitanju turizam, raspolaže ogromnim kapacitetom, kao i sama Derventa. Istorija je nešto što treba da predstavimo turistima, svaki dio Republike Srpske to ima, kao i Derventa sa svojim manastirima, okruženjem i ljepotama. Vjerujem da ćemo naredne godine vidjeti u Derventi i više turističke ponude i turista koji će doći”, rekla je Gašićeva.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić istakao je da je Derventa jedno malo privredno čudo i da ovdje posluje 530 privrednih subjekata, 190 privrednih društava.

“Derventa u kontinuitetu ima najmanju stopu nezaposlenosti. U Derventi radi 6.500 i nešto više radnika. Koncentracija stranog kapitala je ovdje dobra”, rekao je Simić.

Izvor: biznisinfo.ba

GD

Recent Posts

Sloboprom povećao vlasništvo u Banji Vrućici na 93,7 posto

TESLIĆ – Kompanija Sloboprom  Lončari Slobodana Ćurčića povećala je vlasništvo u ZTC Banja Vrućica na…

59 minuta ago

GREŠKE KOJE ODBIJAJU KUPCE NEKRETNINA! Zbog jedne odmah odustaju

Pogledajte šta bi trebalo da izbjegavate prilikom prodaje svoje nekretnine! Ako želite da prodate svoju nekretninu ili…

1 sat ago

Doboj ima najbolji obuhvat vakcinacije prvom dozom MRP vakcine u RS

DOBOJ - Da su u strahu velike oči i da roditelji zbog brojnih nedoumica na…

1 dan ago

Banjalučka komora traži da se prag za malog privrednika poveća na 100.000 KM (VIDEO)

Zanatsko-preduzetnička komora regije Banjaluka uputila je inicijativu Vladi Srpske da izmijeni Zakon o porezu na…

3 dana ago

Teslić: Uhapšen kradljivac iz Doboj Juga, pronađeni otuđeni predmeti

Teslićka policija uhapsila je lice čiji su inicijali V.Š. iz Doboj Јuga /u Federaciji BiH/…

4 dana ago

Pogledajte koji su neradni dani u maju

Neradni dani u Republici Srpskoj su 1, 2, 3, 5, 6 i 9. maj, saopšteno…

4 dana ago

This website uses cookies.