Categories: DobojSport

Sloga u Italiji traži prolaz u treće kolo EHF Evropskog kupa: Dobojlije bez straha protiv Konversana

KONVERSANO – Rukometaši Sloge odigraće večeras i u subotu dvije utakmice drugog kola EHF Evropskog kupa protiv italijanskog Konversana.

U oba meča Dobojlije će, prema dogovoru sa rivalom, odigrati kao gosti u Italiji, ali ih to ne sprečava da budu optimisti i najave prolaz u treću rundu ovog takmičenja.

– Imali smo priliku da pogledamo video-materijale i analiziramo sve dobre i manje dobre strane Konversana. Dovoljno je reći da su oni osvojili sve trofeje na domaćoj sceni, prvenstvo, Kup i Superkup pa da svima bude jasno da se radi o kvalitetnom i teškom rivalu. Međutim i mi imamo neke svoje prednosti i nadam se da ćemo ih iskoristiti. Uz to, ako svi budemo dali svoj maksimum, onda imamo realne šanse da zabilježimo dobre rezultate i plasiramo se u treće kolo – naglasio je jedan od najboljih igrača Sloge Vladan Đurđević.

Mladi stručnjak na klupi Dobojlija Dejan Vasilić, imao je u proteklom periodu dosta problema zbog povreda i bolesti igrača, ali sada konačno raspolaže sa svim adutima.

– Tačno je da imamo nekoliko rovitih igrača, ali i oni su sada u redovnom trenažnom procesu i siguran sam da će u oba meča pružiti maksimum. Uostalom, to se očekuje od svih igrača tako da nema razlike ko će istrčati na teren i ko će imati koliku minutažu, obaveza je da igrači daju sve od sebe jer je to jedini način da ostvarimo ono što želimo – istakao je Vasilić.

Dobojlije su u prvom kolu EHF Evropskog kupa u dvije utakmice bili bolji od estonskog Viljandija (20:20, 25:23), a onda su za rivala dobili Italijane. Odmah potom čelnici dva kluba su se dogovorili da se obje utakmice igraju u Konversanu.

– Nije nam trebalo mnogo da se sa ljudima iz Konversana dogovorimo oko toga da oni budu domaćini u oba susreta. Nama je to povoljnija varijanta iz više razloga, a prvenstveno sa finansijskog aspekta. Mi bi, realno, svakako bili gosti i da nismo pristali na ovaj dogovor jer trenutno nemamo dvoranu koja zadovoljava evropske standarde. Onda bismo morali da igramo u Maglaju ili Tesliću, a i to iziskuje određene troškove, uz to što neće biti naših navijača, pa nam je ovo bilo najpovoljnije rješenje. Bez obzira na to, svi smo optimisti i vjerujem da Sloga ima dovoljno snage i kvaliteta da izbori prolaz u treće kolo – rekao je predsjednik Skupštine kluba Vojislav Rađa.

Put dug 1.500 km

Ekspedicija Sloge otputovala je iz Doboja za Peskaru gdje su prespavali, a prije toga odradili trening. Juče su nastavili za Konversano, a ukupno će za četiri dana preći oko 1.500 kilometara.

Prva utakmica između Konversana i Sloge na programu je večeras od 19 časova, a revanš u subotu sa početkom od 18.30 časova. Oba meča odigraće se u dvorani “Pala San Đakomo” kapaciteta 4.000 sjedećih mjesta.

Izvor: glassrpske.com / Autor: Siniša Kotaraš

GD

Recent Posts

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

6 sati ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

9 sati ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

1 dan ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

1 dan ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

1 dan ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

2 dana ago

This website uses cookies.