Ekonomija

Regionalna naučno stručna konferencija PIT za proizvodne firme 26. septembra u Tešnju

U organizaciji konslutantske kuće TARGER E&C, a nakon uspješno realiziranih konferencija u Goraždu i Cazinu sa više od 250 učesnika Centralna PIT (Proizvodnja, industrija i tehnologija) konferencija, bit će održana 26. septembra/rujna 2019. u Tešnju sa početkom u 09.00 sati.

 

 

 

Centralna PIT konferencija u 2019. godini okupit će rukovodeće i stručne kadrove proizvodnog sektora, te regionalne stručnjake, vlasnike, menadžere i predstavnike najuspješnijih proizvodnih kompanija iz BiH, regije i bh. dijaspore.

Predsjednik organizacije, Tarik Kadrispahić ispred Organizatora Targer E&C kaže:

„Ova centralna PIT konferencija u Tešnju je zaključak velikog posla kojeg smo napravili zajedno sa našim saradnicima u protekle 2 godine. Cilj konferencije je da donese najaktuelnije informacije i znanja iz oblasti industrijskog poslovanja, dodatno opredjeli i osnaži motivaciju proizvodnih kompanija ka unaprijeđenju poslovnih procesa, te umreži učesnike konferencije. Rezultati su odlični, sve je više učesnika na konferenciji što pokazuje realnu potrebu na tržištu te konstantno inoviramo i uvodimo nove elemente kao i predavače iz cijele regije koji donose veliko iskustvo kao i inovacije iz oblasti industrije.„

PIT konferencija održava se unazad dvije godine, a njen uspjeh temelji se na saradnji sa bh. privredom kroz okupljanje regionalnih i lokalnih stručnjaka iz oblasti proizvodnje i industrije, te time predstavlja inovativni pristup razumijevanju novih metoda, tehnologija kao i networkinga.

Ključni ciljevi

Koncept konferencije je da drugačiji način predstavi različita i inovativna rješenja, teme, ideje, kompanije i učesnike iz oblasti proizvodnje i industrije a u cilju, dinamičnijeg razvoja vlastitih kompanija i karijera. Ključni ciljevi konferenciju su:

  • Sticanje novih znanja i iskustava
  • Poslovno umrežavanje
  • Sticanje dodatne inspiracije

Konferencija je tematski prilagođena i podijeljena u nekoliko cjelina poput stručnih izlaganja, izlaganja domaćih i međunarodnih organizacija s ciljem predstavljanja biznisa, B2B poslovnim susretima i umrežavanje, panel diskusija i radionice na neke od gorućih tema BH privrede, obilazak neke od renomiranih kompanija koje se nalaze u regiji u kojoj se trenutna PIT konferencija održava, poput firme Mann Hummel BA.

Svaka cjelina daje učesnicima informacije o trenutnim svjetskim trendovima u proizvodnim kompanija, načine postizanja konkurentnosti i stalnog razvoja i rasta. Planirani broj učesnika je 250, a učesnici će ujedno imati priliku da posjete promo kutke sponzora i partnera same konferencije.

Više informacija o konferenciji, prijavi, agendi i izlagačima potražite OVDJE.

Izvor: biznisinfo,ba

GD

Recent Posts

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

15 sati ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

15 sati ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

15 sati ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

2 dana ago

ZVONO POZIVA SVE MANJE ĐAKA U UČIONICE: U školama upisano skoro 50.000 manje srednjoškolaca

U Bosni i Hercegovini školske učionice su sve praznije, a broj učenika iz godine u…

2 dana ago

OVOME SE NIKO NIJE NADAO: Detaljna prognoza za Prvi maj

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa povremenom…

3 dana ago

This website uses cookies.