Categories: DobojPetrovoVijesti

Rasvijetljena krađa 17.800 KM u Petrovu: Dolazak patrijarha iskoristili za pljačku kuće

PETROVO – Sreten Simić (51) iz Bijeljine, poznat policiji po krađama automobila, osumnjičen je da je sa dva nepoznata saradnika provalio u kuću u Petrovu i ukrao 17.800 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su krađu počinili 19. avgusta na dan kada je patrijarh Porfirije bio u Doboju, a policija je ovaj slučaj nedavno rasvijetlila.

– Pretpostavlja da su baš taj dan izabrali za krađu kako bi iskoristili zauzetost policije zbog posjete patrijarha Porfirija Doboju. Vjerovali su da zbog toga neće biti policije u Petrovu. Postoje indicije da su tipovali kuću i da su imali dojavu da vlasnici imaju novca. Oni su čekali da vlasnici odu prije nego što su upali u kuću – rekao je izvor blizak istrazi.

Policijska uprava Doboj saopštila je da je S. S. prijavljen Okružnom tužilaštvu u Doboju za tešku krađu.

– Za S. S. postoji sumnja da je 19. avgusta, zajedno sa još dva njemu poznata lica, “škodom” došao u Petrovo, a nakon što su vlasnici izašli iz kuće, izvršili su provalu. Ukrali su oko 17.800 KM, a potom pobjegli – kazali su iz PU Doboj.

Osim Simića, dobojska policija je zbog krađa ispitala i tužilaštvu prijavila dvije djevojke i mladića koji su 30. jula provalili na gradilište nove bolnice u Doboju i ukrali alat. Kako saznajemo, za ovo su osumnjičeni Kristina K. (19) iz Brčkog, Valentina B. (20) iz Doboja i Rajko S. (21) iz Donjeg Žabara. Istragom je utvrđeno da su se oni do gradilišta nove bolnice u Doboju dovezli u dva vozila, te provalili lim kojim je ono ograđeno i ukrali razni alat.

Policija je u Doboju spriječila krađu cigareta i uhapsila Miloša M. (29), koji je zatečen u nedjelu. Njega su 30. septembra uveče policajci uočili kako iz kioska u ulici Kralja Dragutina uzima cigarete i bježi. Brzo su ga sustigli i uhapsili, te kod njega našli cigarete, koje su vraćene.

Pune ruke posla zbog krađa imali su i policajci iz Osmaka, koji su istragom otkrili tri lopova koji su krajem prošle i početkom ove godine krali zlato, nakit, novac i računare. Saznajemo da su za to osumnjičeni Izet K., Senaid M. i Sanel L. iz Osmaka, koji su prijavljeni Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

Policijska uprava Zvornik, navodeći inicijale, saopštila je da je protiv trojca tužilaštvu podnijela pet izvještaja, od čega četiri za tešku krađu, a jedan za razbojničku krađu. Terete ih da su provaljivali u kuće, iz kojih su krali nakit, novac i vrijedne stvari, a na teret im se stavlja i da su provalili u školu u Osmacima, iz koje su ukrali računare.

Dosije

Sreten Simić poznat je od ranije po krivičnim djelima, a prije nekoliko godina su ga povezivali sa krađom automobila i auto-mafijašima. Hapšen je 2008. godine zbog sumnje da je umiješan u krađe oko 30 vozila. Hapšen je i 2005. godine u akciji banjalučke policije “Eskalibur”, kada je palo 30 osoba, od kojih je 15 zadržano pod sumnjom da su članovi zločinačkog udruženja koje se bavilo krađama vozila.

Izvor: glassrpske.com / Autor: Nebojša Tomašević

GD

Recent Posts

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

18 sati ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

21 sat ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

2 dana ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

2 dana ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

2 dana ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

3 dana ago

This website uses cookies.