Categories: Vijesti

Pojedine dionice i dalje neprohodne zbog izlijevanja vode na kolovoz

Zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje se ne saobraća putnim pravcima Podgrab-Jahorina u mjestu Lisovići, na izlazu iz Maglaja prema Zavidovićima i Visoko-Ilijaš u Čekrekčijama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj se jutros odvija usporeno, po mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na povećane količine vode na kolovozu i na učestale odrone.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse iznad tri i po tone. Ta vozila su presumjerena na put preko Romanije.

Odroni otežavaju saobraćaj na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum prema Šćepan Polju.

Dionica magistralnog puta Draksenić-Vrbaška zbog radova je zatvorena za saobraćaj, alternativni pravac za putnička vozila je Gradiška-Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići-Kozarska Dubica, a za teretna vozila Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Izmjene zbog radova su aktuelne na magistralnim putevima Kozarska Dubica-Draksenić-granica sa Hrvatskom (Jasenovac), Brčko-Bijeljina, na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, Mostar-Nevesinje, Kotor Varoš-Obodnik, Banjaluka (Rudarska)-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, u tunelima Stambolčić (Pale-Podgrab) i Ugar (Crna Rijeka)-entitetska granica.

Izmijenjen je režim vožnje na magistralnom putu Rudanka-Doboj od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru „pet ce“.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Šipovo-granica sa FBiH, Tedin Han-granica sa FBiH, Mrakovica-Gradiška, Bistrica-Pale i Bistrica-Podgrab, a zbog aktiviranih klizišta, vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz savjetuje se opreznija vožnja i da učesnici u saobraćaja poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići) saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putnim pravcima Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče /Želeće/, Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Izvor: nezavisne.com

GD

Recent Posts

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

18 sati ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

18 sati ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

19 sati ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

2 dana ago

ZVONO POZIVA SVE MANJE ĐAKA U UČIONICE: U školama upisano skoro 50.000 manje srednjoškolaca

U Bosni i Hercegovini školske učionice su sve praznije, a broj učenika iz godine u…

2 dana ago

OVOME SE NIKO NIJE NADAO: Detaljna prognoza za Prvi maj

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa povremenom…

3 dana ago

This website uses cookies.